Københavnsk vekselkontor tiltalt for gigantsvindel

Bagmandspolitiet rejser tiltale mod et københavnsk vekselkontor i en sag, der ifølge anklagemyndigheden handler om omfattende hæleri og hvidvask. Der er sandsynligvis tale om den største sag nogensinde af den karakter. To personer sidder varetægtsfængslet.

1000 kroner i sedler. Ialt er her fotograferet 250.000 kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod et københavnsk vekselkontor for forsøg på hæleri og hvidvask af 226 mio. kr.

»Det er en meget, meget stor sag. Mig bekendt er det den største sag i Danmark af sin art. Tiltalen er et udtryk for det materiale, vi har i sagen. Hvordan vi præcist er kommet frem til det beløb, kan jeg ikke sige så meget om på nuværende tidspunkt,« siger Karina Ankergren der er anklager for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet – også kaldet Bagmandspolitiet.

Det københavnske vekselkontor skal inden længe stå ret i Københavns Byret og forklare de mistænkelige aktiviteter, som, Bagmandspolitiet altså vurderer, har haft et omfang på over 200 mio. kr. De mistænkelige omvekslinger skulle ifølge anklagemyndigheden have fundet sted i en periode fra maj 2010 til november 2014. To personer har siddet varetægtsfængslet i sagen siden 18. november 2014.

Tiltalen bygger på et tæt samarbejde mellem Bagmandspolitiet og Københavns Politis Task Force Pusherstreet og relaterer sig til en række sager fra Christiania.

Karina Ankergren forklarer, at sagen er et udtryk for et øget fokus på den finansielle sektor i myndighedernes bestræbelser på at bekæmpe ulovlig hvidvaskning.

Der er nedlagt navneforbud i sagen, som endnu ikke er berammet. De tiltalte nægter sig skyldige.