Københavnsk bycykelfirma kan gå konkurs mandag

Ledelsen i bycykelfirmaet Gobike forsøgte hen over weekenden at redde virksomheden fra konkurs, men kampen kan potentielt ende mandag.

Arkivfoto. Ledelsen i bycykelfirmaet Gobike forsøgte hen over weekenden at redde virksomheden fra konkurs, men kampen kan potentielt ende mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: GoBike
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten.

Gobike, som vandt udbuddet til Københavns bycykler i 2012, gik i rekonstruktion ved Sø- og Handelsrettens i sidste uge. Gobike har siden da skaffet nye investorer, som har forpligtet sig til at smide et tocifret millionbeløb i kassen.

Københavns By- og Pendlercykel Fonden tror dog ikke på planen, og så længe deres opbakning mangler, vil investorerne ikke skyde penge ind. Fondens formand, Nikolaj Bøgh, modtog nyt materiale fra Gobike søndag og skal nu analysere fremtidsudsigten.

Selvom Gobike skulle gå konkurs, er bycykelsystemet sandsynligvis ikke truet.

»Systemet tjener penge og er populært, så det vil være mærkeligt, hvis man ikke kan finde en løsning, så det kører videre. Men det er for tidligt at sige, om det kommer til at ske i det nuværende setup eller i et nyt,« siger Nikolaj Bøgh til Jyllands-Posten.

Det er Gobikes rekonstruktør, advokat Henrik Selchau Poulsen, som har sat mandag som selskabets skæbnedag, skriver avisen.