Københavns nye hotelkonge slår til igen

Ørestad er på vej til at få sit fjerde hotel.

Cabinn Village får samme visuelle udtryk med blandt andet røde gavle som Cabinn Metro, der åbnede i 2009 og er tegnet af det polsk-amerikanske arkitekt-ikon Daniel Libeskind. Fold sammen
Læs mere

Selv om antallet af hotelværelser i hovedstaden er fordoblet siden årtusindskiftet, og der allerede findes næsten 2.000 hotelværelser inden for en radius af godt en kilometer, så investerer hotelentreprenøren Niels Fennet 200 millioner kroner i et nyt projekt, Cabinn Village, klos op ad sit eksisterende Cabinn Metro med godt 700 værelser.

»Vi skal gerne i gang 1. april, og så tager det vel halvandet år at bygge, så vi kan åbne i efteråret 2014,« siger Niels Fennet, der åbnede sit første Cabinn-lavprishotel på Frederiksberg i 1990.

Siden er det blevet til en landsdækkende kæde med foreløbig fire hoteller i hovedstaden samt afdelinger i Esbjerg, Odense, Aarhus og Aalborg. Seneste åbning var i 2009, da Cabinn Metro slog dørene op. Og her går det så godt, at Fennet tør kaste sig ud i at bygge på nabogrunden med et nyt koncept med kontorhotel med 180 arbejdspladser og 276 minilejligheder, der lejes ud for mindst en uge ad gangen.

»Vi har afprøvet ideen med minilejlighederne på Cabinn Metro, og her er det en stor succes. Mange virksomheder, for eksempel IT-firmaer, sender folk ud på lidt længere ophold, og så kan vi tilbyde en meget lav dagspris på denne måde. Det er også en let måde for udenlandske virksomheder, der vil etablere sig i Danmark. De kan sende en medarbejder ud, og de kan samtidig leje et kontor hos os,« siger Fennet.

Han håber også på gæster fra det stigende antal virksomheder, der etablerer sig i Ørestad de snart to Cabinn-hoteller ligger selv i Ørestad Citys såkaldte Down Town-kvarter, som med tiden skal have omkring 5.000 kontorarbejdspladser på det, som et par måneder endnu er et stort P-område for indkøbscentret Field’s.

Tæt på konkurrenter

Finanskrisen har måske ligefrem hjulpet Cabinn, fordi de færreste arbejdspladser rutter med hotelpenge og rejsediæter, og kæden har aftaler med staten og adskillige store virksomheder.

Fra 2015, året efter åbningen af Cabinn Village, venter Niels Fennet også gæster fra Copenhagen Arena, der åbner en tand længere sydligt i Ørestad og får plads til 12.000-15.000 tilskuere ved koncerter og andre arrangementer.

Med andre ord er hoteliværksætteren ikke trykket af, at to andre hoteller ligger ganske tæt på: En kilometers penge mod nord Bella Sky Comwell, som åbnede i 2011 og med godt 800 værelser snuppede posten som største hotel fra Cabinn Metro og nogle hundrede meter mod syd det 366 værelser store Crowne Plaza, kendt fra de langvarige regeringsforhandlinger i 2011 som »det sorte tårn«.

De to nabohoteller er firstjernede og har dermed et andet prisniveau end Fennets to-stjernede budgethoteller.

Hotel med TV-studie

Ud over kontorhotel og minilejligheder får Cabinn Village også en »Soundstage minimultihal«, der både kan bruges som TV-studie og konferencesal, eventuelt med egen TV-transmission.

»I fremtiden tror jeg, at færre vil rejse til kongresser, så det bliver interessant at kunne transmittere mellem flere kongressteder. Der er også flere firmaer, som er interesserede i at bruge studiet som showroom, og DR er i bekneb for studieplads,« siger Niels Fennet.

Minimultihallen er et »con amore-projekt«, der skyldes, at han før karrieren som hotelentreprenør var byggerådgiver og stod bag projekter med 70 biografsale, blandt andet da Palads i København blev ombygget med et hav af sale i slutningen af 1970erne.

»Men vi har også en økonomisk sund forretning, så vi har råd til at lave noget halvskævt,« tilføjer Fennet.

Cabinn Village får desuden p-kælder med 200 pladser samt stor café med tilhørende køkken, som både skal betjene gæster på hotel og konferencer samt besøgende fra virksomheder og boligblokke i nabolaget.

Pres på priser

Hovedstaden oplevede omkring 2007-09 et hotelboom, så antallet af værelser er omkring 17.000 mod blot 9.000 for en halv snes år siden. Og kombineret med den langstrakte krise har det givet hårdt pres på priserne.

Alligevel tiltror direktør Lars Bernhard Jørgensen fra turistorganisationen Wonderful Copenhagen  Niels Fennet gode muligheder - også selv om Bella Sky og Crowne Plaza ligger tæt på.

»Han rammer måske en niche med et kontorhotel kombineret med TV-studiet, og udviklingen med flere erhvervsaktiviteter i Ørestad kan skabe en slags lokalmarked. Når multiarenaen åbner, kan den også generere efterspørgsel,« vurderer turistdirektøren.