Københavns Lufthavnes hovedaktionær overvejer at sælge sine aktier

Hovedaktionær i Københavns Lufthavne Macquarie European Infrastructure Fund III (MEIF3) kan være på vej til at sælge ud af aktien, fortæller lufthavnsselskabet i en meddelelse.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af hovedaktionærerne i Københavns Lufthavne kan være på vej til at sælge ud af sine aktier, fortæller lufthavnsselskabet i en meddelelse.


Macquarie European Infrastructure Fund III, MEIF3, har nemlig udpeget rådgivere til gennemførelsen af et "strategisk review" af MEIF3's investering i lufthavnsselskabet, som ifølge meddelelsen kan resultere i salg af MEIF3's indirekte aktiepost.


Et eventuelt aktieudsalg vil blive besluttet i løbet af i år, fortæller Macquarie.

Macquarie har været aktionær i Københavns Lufthavne siden 2005, og fonden ejer indirekte 57,7 pct. af aktierne i selskabet sammen med den canadiske pensionskasse Ontario Teachers' Pension Plan. Det er kun MEIF3, der overvejer at sælge ud af sin aktiebeholdning.


MEIF3's investering har nu nået en vis modenhed, lyder det fra Macquarie Infrastructure and Real Assets (Europe) Limited. Fonden har nemlig kun en levetid på ti år.


- Der er ingen tvivl om, at Macquarie er stolt af sit samarbejde med Københavns Lufthavne og særligt de mange resultater, der er opnået, siden Macquaries første investering tilbage i 2005, skriver Macquarie Infrastructure and Real Assets (Europe) Limited i et brev til formanden for Københavns Lufthavne tirsdag.

Den danske stat ejer 39,2 pct. af Københavns Lufthavne, men her vil finansminister Kristian Jensen (V) ikke gå dybere ind i ejerforholdene.


- Københavns Lufthavn er generelt en meget velfungerende og veldrevet lufthavn, og den er helt central for tilgængeligheden til Danmark. Dermed har den også en stor betydning for den danske økonomi. Derfor er vi selvfølgelig interesseret i, at rammerne for lufthavnen og luftfartsselskaberne er velfungerende og stimulerer vækst og tilgængelighed, siger Kristian Jensen i en skriftlig kommentar.

- Og vi er selvfølgelig også optaget af, at lufthavnen har den rette ejerstruktur. Da der er tale om et børsnoteret selskab, kan vi ikke kommentere eventuelle spekulationer, fortsætter han.


Det er ganske få pct. af aktien, der er frit flydende på børsen. Aktien falder tirsdag 1,4 pct. til 5560 kr.