Københavns Lufthavne løftet af passagervækst - sender halv milliard til aktionærerne

Et stigende passagertal har løftet omsætningen for Københavns Lufthavne i årets første seks måneder.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I første halvår af 2017 steg antallet af rejsende med 2,3 pct., mens omsætningen steg 1,8 pct. i samme periode, fremgår det af selskabets regnskab for årets første halvår tirsdag eftermiddag.

- Københavns Lufthavn er kommet godt fra start. Oven på rekordåret i 2016 viser første halvår af 2017 en pæn vækst i antallet af rejsende i lufthavnen og en positiv udvikling i rutenetværket, skriver Københavns Lufthavne i regnskabet.

I årets andet kvartal steg omsætningen også en spids, da den landede på 1151 mio. kr. sammenlignet med en omsætning på 1143 mio. kr. i samme periode året før.

På bundlinjen var der også fremgang at spore for selskabet i kvartalet. Driftsresultatet før renter og skat (EBIT) steg til 496 mio. kr. fra 488 mio. kr. i andet kvartal sidste år, mens resultatet efter skat steg til 346 mio. kr. fra 337 mio. kr.

I juli meddelte Københavns Lufthavne, at regeringens foreslåede nationale luftfartsstrategi kunne have økonomiske konsekvenser for selskabet, og i tirsdagens regnskab fremgår det, at det nu vil gennemgå sin forretningsmodel og strategi i forbindelse med den ændrede regulering, der foreslås.

- CPH vil særligt blive nødt til at revurdere sin investeringsplan og finansiering. Den konkrete regulering, som nu er i høring, mener CPH ikke vil lede til de ønskede effekter i strategien med hensyn til vækst, tilgængelighed og beskæftigelse, skriver selskabet.

Københavns Lufthavne har på baggrund af sit halvårsresultat desuden taget en beslutning om udlodning af et interimudbytte på i alt 500 mio. kr. - svarende til 63,7 kr. per aktie.

I første halvår nåede Københavns Lufthavne et resultat før skat på 748,1 mio. kr., hvilket var en fremgang på 0,7 pct. i forhold til samme periode året før.

Selskabet fastholder forventningerne til hele 2017 om et resultat før skat på 1600-1700 mio. kr. samt et driftsresultat før særlige afskrivninger, der bliver højere end sidste år, når der tages højde for særlige forhold.