Københavns Lufthavne leverede flot start på sommeren

Københavns Lufthavne (KBHL) er kommet godt i gang med sommersæsonen, idet antallet af passagerer i lufthavnen i Kastrup gik frem med 9 pct. i juni sammenlignet med året før.

Foto: Simon Skipper

Dermed blev juni den mest travle start på sommeren nogensinde i lufthavnen, fremgår det af en meddelelse tirsdag eftermiddag.

Det gav samlet 2,76 mio. passagerer i årets sjette måned, og dermed blev juni den mest travle start på sommeren nogensinde i lufthavnen, fremgår det af en meddelelse tirsdag eftermiddag.

Også år til dato har udviklingen været rigtig god. Antallet af passagerer voksede således til 13,7 mio. passagerer eller med 11 pct. i de første seks måneder af året sammenlignet med samme periode sidste år.

- Vi har haft en usædvanlig travl start på sommeren med flere dage i juni, hvor vi for første gang har haft over 100.000 rejsende igennem terminalerne. Samlet rejste 2.757.538 mio. igennem lufthavnen - en vækst på 9 pct. i forhold til juni sidste år. Dermed fik CPH den mest travle start på sommeren nogensinde, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør hos KBHL, i meddelelsen.

- Vi kan se, at passagerne virkelig har benyttet sig af den ekstra kapacitet, flyselskaberne har sat ind på Spanien. Samlet er der udbudt 298.000 flere sæder, en stigning på 31 pct. i forhold til sidste år. Antallet af passagerer er steget tilsvarende. Det er et godt eksempel på, at når der er flere muligheder for at flyve til en destination, så er der flere, der vælger at rejse til og fra, fortsætter Thomas Woldbye.

Ruterne til Spanien trak således den største vækst, men skæver man til de samlet set mest populære destinationer, var London dog fortsat det suverænt mest populære rejsemål med en fremgang på 17,3 pct.

I alt har godt 1,2 mio. passagerer rejst fra København til London i de første seks måneder af 2016.