Københavns Lufthavne havde pænt flere rejsende i oktober

2.668.985 rejsende benyttede i oktober Københavns Lufthavn til at stige af eller på et fly. Det svarer til en vækst på 7,8 pct. i antallet af rejsende i forhold til samme måned sidste år.

Arkivfoto: 2.668.985 rejsende benyttede i oktober Københavns Lufthavn til at stige af eller på et fly. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er første gang, at så mange er rejst gennem lufthavnen i en oktober måned, fortæller Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Mens de mest travle rejsedestinationer er London, Stockholm og Oslo, er det særligt ruter med "touch down" uden for Europa, der stiger markant, skriver lufthavnen.Der var en vækst på 12,3 pct. rejsende på de interkontinentale ruter i oktober i år sammenlignet med samme måned sidste år:
- Den høje vækst i antallet af rejsende på de interkontinentale ruter er med til at understrege CPH's position som et stærkt knudepunkt i Nordeuropa, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør for Københavns Lufthavn, i meddelelsen.

Med 220.000 rejsende var London den mest populære destination i oktober, mens den højeste vækst i top-ti tilfaldt Malaga med en vækst på 46,1 pct. flere rejsende i forhold til samme måned for et år siden.

Set på hele 2016 er det samlede passagertal indtil nu steget med 9,6 pct. Indenrigstrafikken er steget 6,6 pct., europatrafikken ligger 9,7 pct. høkere, og den interkontinentale trafik er steget med 10,8 pct.