Københavns Lufthavne fortsætter solid vækst og fastholder forventningerne

Københavns Lufthavne kan glæde sig over solid fremgang i tredje kvartal og for årets første ni måneder samlet set.

Arkivfoto. Københavns Lufthavne kan glæde sig over solid fremgang i tredje kvartal og for årets første ni måneder samlet set. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

For årets første tre kvartaler kan selskabet notere sig en stigning i omsætningen på 9,8 pct., hvilket er på samme niveau som passagervæksten, mens resultatet før skat voksede 17,1 pct. til 1268,7 mio. kr.

Det er primært grundet en kombination af den høje passagervækst og fortsat fokus på effektivitet, fremgår det af regnskabet fra lufthavnsselskabet.

Passagervæksten er især drevet af flere rejsende på de internationale ruter. På de lange, interkontinentale ruter har der således været en vækst på 10,6 pct., mens Europa-trafikken steg 10 pct.

Indenrigstrafikken er dog ligeledes vokset og ligger 6,9 pct. højere end sidste år.

Trafiktallene er understøttet af et stigende antal turister, der besøger Danmark.

- Der er åbnet flere nye ruter, ligesom der på mange ruter er indsat øget kapacitet i form af større fly eller flere afgange. Det gør det lettere at komme til Danmark, og den øgede tilgængelighed er en af de væsentligste årsager til, at der især kommer flere turister til Danmark, forklarer Thomas Woldbye, administrerende direktør for Københavns Lufthavne.

Københavns Lufthavne fastholder forventninger til hele 2016 om et resultat før skat på 1550-1650 mio. kr. samt et driftsresultat før særlige afskrivninger, der bliver højere end i 2015.