Københavns Lufthavn lokker flere op i de højere luftlag

Juni er lig med sommerferie for en del - og i Københavns Lufthavn falder en af de travleste rejsedage da også i den første sommermåned, når skolerne lukker, og eleverne får fri.

Foto: Jeppe Vejl

Årets første travle sommermåned var lidt mere travl end sidste år med en vækst i antallet af passagerer på 0,3 pct. i juni. Samlet rejste 2.529.528 igennem lufthavnen. Og på store-rejsedag, skolernes første sommerferiedag, 26. juni, rejste 95.790 igennem lufthavnen.

Og selv om det måske ikke er den britiske hovedstad London, der trækker, når der pakkes til sommerferien - så steg antallet af rejsende fra Københavns Lufthavn til London med 130.000 flere i år i forhold til sidste år. Det oplyser Københavns Lufthavn.

Samlet er 1.027.785 rejst mellem København og London. Og det er en stigning på 15,1 pct. i forhold til sidste år. Dermed er London stadig suverænt den mest populære destination fra København.

- Årsagen er blandt andet, at der med Ryanair er kommet yderligere to daglige afgange til London. Det betyder, at der på hverdage nu er mellem 23-25 daglige afgange fra CPH til Londons lufthavne i Heathrow, Gatwick, Stansted og Luton, skriver lufthavnen i en meddelelse til fondsbørsen.

I første halvår af 2015 har Københavns Lufthavn talt 12.345.829 passagerer. Det svarer stort set til det første halvår af 2014.