Københavns Lufthavn har flest kropsskannere i Europa

Københavns Lufthavn har nu installeret de Smiths Detection model Eqo-skannere, som lufthavnen har købt. Samlet har lufthavnen købt 24 skannere, hvoraf de 18 er blevet installeret i den central sikkerhedskontrol.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen

Derudover har man installeret skannere i Finger C, som er det sted, hvor passagerer fra ikke-EU/Schengenlande med mellemlanding i København skal gennem kontrollen.

Det oplyser Københavns Lufthavn til Ritzau Finans.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er den danske lufthavn den lufthavn i Europa, der har sat flest skannere ind.

- Københavns Lufthavne er tilfreds med at kunne forbedre sikkerheden af ​​vore kontrolposter, siger Jonnie Müller, sikkerhedschef i Københavns Lufthavn, til Reuters.

Skannerne er godkendt og testet af EU. De bruges - udover i lufthavne - blandt andet også i fængsler, af militæret og af toldmyndigheder verden over.

- De elektromagnetiske bølger i skannerne reflekteres af hud, og bølgerne tegner dermed omridset af personens krop, der vises som en rent grafisk figur på scannerens skærm med eventuelle markeringer af genstande på kroppen. Det er altså ren grafik og ikke billeder af personen, oplyser Københavns Lufthavn.

Sommerens debat om kropsvisitering i Københavns Lufthavn fik lufthavnen til at fremrykke brugen af nye kropsskannere. Og det er nu en måned siden, de første blev taget i brug.