Københavns Lufthavn: Flere internationale passager sikrer fremgang i indtjeningen

Københavns Lufthavne har øget indtjeningen i tredje kvartal, hvor fremgang på passagersiden er med til at løfte overskuddet.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Virksomheden, der ejer lufthavnene i Kastrup og Roskilde, kommer ud tredje kvartal med et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 778,8 mio. kr., som er en stigning fra 737,6 mio. kr. i samme periode året før.

I juli, august og september rejste 8,5 mio. passagerer gennem lufthavnen, hvilket er en stigning på 0,6 pct. i forhold til samme periode året før og det højeste antal nogensinde i et enkelt kvartal.

Omsætningen steg til 1215,1 mio. kr. fra 1170,6 mio. kr. i samme periode sidste år.

- Den udvikling, vi har set i årets første måneder, fortsatte hen over sommeren. Flere danskere og sydsvenskere rejste på ferie, og mange, især sydeuropæere og amerikanere, valgte at tilbringe flere feriedage her i landet. Begge dele er med til at sikre en fortsat vækst sammenlignet med sidste sommer, skriver selskabet i regnskabet.

Københavns Lufthavne fastholder forventningerne til 2017 om et resultat før skat på 1600-1700 mio. kr. samt et driftsresultat før særlige afskrivninger, EBITDA, der er højere end sidste år.

Tabel for Københavns Lufthavnes regnskab for tredje kvartal af 2017:

* Tallene er korrigeret for hotelaktiviteter, der fra 1. april er indregnet som en omsætningsbaseret indtægt.

Københavns Lufthavnes forventninger til 2017:

/ritzau/FINANS