Københavns Lufthavn fik passagervækst på 5,5 pct. i august

Den forholdsvis kolde og våde sommer fik gang i trafikken i Københavns Lufthavn. I august steg antallet af passagerer med 5,5 pct. til 2.575.957, der rejste fra eller via lufthavnen.

Foto: Nils Meilvang. Med endnu en passagerrekord i august endte sommeren 2015 som den travleste nogensinde i København lufthavns historie.
Læs mere
Fold sammen

Og samlet får det nu sommeren 2015 til at indgå i lufthavnens rekordbog som den bedste med 7,8 mio. passagerer i de tre sommermåneder.

- Med endnu en passagerrekord i august endte sommeren 2015 som den travleste nogensinde i lufthavnens historie. Tallene viser desuden, at flere udenlandske turister end nogensinde fløj til København, hvilket gavner væksten i hele Danmark, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne, i en kommentar til tallene.

I juni, juli og august blev der sluset 275.000 flere passagerer gennem lufthavnen end i fjor. Det svarer til en stigning på 3,6 pct.

Antallet af europæiske rejsende steg med 6,6 pct. i den sidste sommermåned. Den interkontinentale trafik steg med 1,2 pct., antallet af passagerer på gennemfart - i transfer - steg med 1,8 pct., mens indenrigs grundet lavere kapacitet på flere ruter faldt med godt 1500 rejsende i august svarende til 1,2 pct., oplyser lufthavnen i en meddelelse til fondsbørsen.