Københavns Lufthavn fik fremgang i 2010

Flere passagerer og satsningen på lavprisselskaber sikrede god fremgang for Københavns Lufthavn.

Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2010 blev et godt år for Københavns Lufthavn. Selskabet bag lufthavnen, Københavns Lufthavne, melder om en stærk passagervækst på godt ni procent. Det har sikret et solidt regnskab med fremgang i både omsætning og resultat.

Omsætningen steg med godt 10 procent til 3,2 milliarder kroner, mens resultatet før skat steg fra 820 millioner kroner til 1,2 milliarder kroner. Selskabet oplyser, at en "tobenet" strategi har været en succes med både vækst hos lavprisselskaber og på langdistanceruter.

Uden askeskyen i april havde lufthavnen overgået sin passagerrekord fra 2008. Den gode vækst i passagertal gjorde lufthavnen til en af de hurtigst voksende storlufthavne i Europa sidste år.

Antallet af lokalt udgående passagerer udenrigs steg med 9,5 procent, mens transfertrafik gik frem med 7,8 procent. Efter otte år med faldende transfertrafik er det lykkedes at få udviklingen vendt.

Lavpristrafik udgjorde ved udgangen af året knap 18 procent af den samlede trafik i lufthavnen. Antallet af interkontinentale ruter steg markant i løbet af året. Med åbningen af Qatar Airways' rute til Doha, Air Canada til Toronto, Deltas rute til New York, Egypt Airs til Kairo, Cimber Sterlings til Tel Aviv samt Norwegians ruter til Marrakesh og Agadir er det samlede antal interkontinentale ruter ud af København oppe på 22.

Dermed er der tale om det højeste antal i dette årtusinde. De interkontinentale ruter bidrager til stigningen i antallet af passagerer på transfer og understøtter lufthavnens position som et centralt, nordeuropæisk trafikknudepunkt, oplyser Københavns Lufthavne.

/ritzau/