Københavns Lufthavn er på vej mod passagerrekord

Trafikken i Københavns Lufthavn steg med 0,1 pct. i november. År til dato er passagertallet steget 3,0 pct., og lufthavnen er dermed på vej mod en passagerrekord for året.

Foto: Keld Navntoft.
Læs mere
Fold sammen
Samlet rundede passagertallet i Københavns Lufthavn i november 1,8 mio. personer. Én ekstra lørdag i måneden i forhold til sidste år betød, at passagertallet blot steg 0,1 procent, idet der på denne årstid er langt færre rejsende på lørdage end de andre ugedage, oplyses det af KBHL.

Det meddeler Københavns Lufthavn onsdag formiddag i en selskabsmeddelelse.

- Københavns Lufthavn holder vækstkursen flot med en samlet stigning i passagertallet på 3,0 pct. i årets første 11 måneder. Det er tilfredsstillende, at vi med vores strategi er i stand til at skabe større vækst end de fleste andre europæiske hubs, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavn, i meddelelsen.

Udenrigstrafikken steg med 0,4 pct., mens indenrigs- og transfertrafikken faldt med henholdsvis 3,1 pct. og 3,6 pct. År til dato er der gået 22,4 mio. passagerer gennem Københavns Lufthavns terminaler, hvilket svarer til en vækst på 3,0 pct. i forhold til sidste år.

Dermed er det ifølge Københavns Lufthavn stort set givet, at der i år sættes passagerrekord, idet rekorden fra i fjor var på 23,3 mio. rejsende.