Københavns Kommune ejer aktier i Ryanair

Københavns Kommune vil ikke flyve med Ryanair, men nu viser det sig, at man ejer aktier i det irske flyselskab. De skal afhændes, lyder det fra rådhuset - men det kan ikke ske før til august.

Foto: Thomas Lekfeldt. Københavns Kommune har besluttet sig for at boykotte Ryanair, men nu er det kommet frem, at kommunen selv har aktier i det irske flyselskab.
Læs mere
Fold sammen

Luftkampen mellem de danske fagforeninger og Ryanair raser. Førstnævnte har Københavns Kommune som forbundsfælde, og overborgmester Frank Jensen (S) har i Berlingske gjort det klart, at kommunen ikke vil flyve med det irske lavprisselskab.

Nu viser det sig imidlertidig, at Københavns Kommune selv ejer en bid af Ryanair. Det skriver Dagbladet Politiken.

»Vi investerer løbende vores likviditet i værdipapirer gennem investeringsfonde. Og en af de fonde har altså investeret i Ryanair, men de bliver solgt hurtigst muligt«, siger Lars Weiss, socialdemokratisk medlem af Københavns Borgerrepræsentation og gruppeformand til Politiken.

Hovedstadskommunen investerer løbende et trecifret millionbeløb i aktier, men det er uvist, hvor mange aktier i Ryanair man ejer. Sikkert er det dog, at der er flertal i kommunen for at sælge, men det kan i praksis ikke lade sig gøre før til august, hvor økonomiudvalget mødes igen.Det er i øvrigt ikke første gang, at Københavns Kommune kommer galt afsted med sine investeringer. Tidligere har det undersøgende medie Danwatch afdækket, hvordan kommunen havde aktier i selskaber, der opererede på Vestbreden. Værre var det dog tilbage i 2009, hvor det kom frem, at kommunen havde investeret i selskaber, der fremstiller klyngebomber.