Københavnerne får nyt luksushotel tæt på Tivoli

Hotelboomet i hovedstaden fortsætter. Svenskere vil omdanne musikkonservatoriet til hotel med 80 værelser og restaurant.

Det børsnoterede svenske ejendomsselskab Balder købte for cirka 80 millioner danske kroner bygningen Niels Brocks Gade 1, som før husede Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Nu bliver det til et luksushotel.
Læs mere
Fold sammen

København fortsætter mange års udvikling med flere hoteller og masser af nye værelser: Fra 2017 rykker svenske Nobis ind i hovedstaden med 80 værelser og en restaurant tæt på Tivoli.

Det børsnoterede svenske ejendomsselskab Balder har for cirka 100 millioner svenske kroner eller omtrent 80 millioner danske kroner købt bygningen Niels Brocks Gade 1, som før husede Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (som i dag bor i det gamle Radiohus på Frederiksberg). Den 5.500 kvadratmeter store ejendom ved Ny Carlsberg Glyptoteket og H.C. Andersens Boulevard skal for et ukendt beløb omdannes til hotel, som Nobis skal drive med forventet åbning i første halvår 2017.

»Niels Brocks Gade 1 er en meget smuk ejendom i København, som vi nu har mulighed for at udvikle til hotel. Det er en fremragende beliggenhed for os til vores første udenlandske virksomhed,« siger Alessandro Catenacci, hovedejer og administrerende direktør for Nobis, til branchemediet Tic.travel.

Nobis har i forvejen en håndfuld eksklusive hoteller i Stockholm. Nobis er tilknyttet det internationale Design Hotels-samarbejde med næsten 300 overnatningssteder over det meste af verden. I København indgår Skt. Petri Hotel i det tidligere Daells Varehus ved Nørreport Station i netværket.

København har siden årtusindskiftet oplevet en stor vækst i antallet af hotelsenge - i kraft af både nye hoteller og udvidelser af eksisterende hoteller. Brancheeksperter har flere gange vurderet over for Berlingske Business, at der stadig er plads til betydelig ekstra kapacitet - blandt andet fordi nye hotelkæder i sig selv kan tiltrække flere turister i kraft af kundeprogrammer.

Blandt de varslede hotelprojekter i hovedstaden er et nyt Scandic-hotel i Kødbyen på Vesterbro og 200-400 værelser i det nuværende posthovedkontor på Bernstorffsgade lige bag Hovedbanegården.

Den tidligere konservatoriebygning på Niels Brocks Gade er solgt af ejendomsforvalteren Aberdeen til Balder, som i forvejen har foretaget adskillige investeringer i danske mursten de seneste tre år. I sommer indgik Balder aftaler om at overtage to boligbyggerier på Amager på til sammen halvanden milliard kroner.

Dermed rundede porteføljen fire milliarder kroner, og finanschef Marcus Hansson fra hovedkontoret i Gøteborg varslede i august flere opkøb over for Berlingske Business:

»Vi begynder at få en udmærket portefølje i Danmark og vil fortsat investere i København, som oplever stor vækst. Det hænger sammen med, at København har udviklet nye områder, hvor det er muligt at bygge.«