Københavnerlegende rykker produktion til Grækenland

Luksusbrandet Birger Christensen flytter produktionen af pelse til Grækenland efter næsten 150 år med produktion i Danmark. Beslutningen er et led i en international vækststrategi.

Administrerende direktør for Birger Christensen, Jens Birger Christensen, flytter produktionen til Grækenland efter næsten 150 år med produktion i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Den ikoniske københavnervirksomhed Birger Christensen lukker og slukker for produktionen i Danmark og åbner i stedet værksted i Grækenland.

Birger Christensen har fremstillet pelsværk i Danmark siden 1869, men det er altså ifølge Fashion Forum slut nu. Produktionen er gradvist flyttet i løbet af sommeren, hvor Birger Christensens danske medarbejdere har været i Grækenland for at bringe ekspertisen videre.

»Buntmageri er flyttet til Asien, Østeuropa eller Grækenland. Sidstnævnte har en lang historie inden for pelsproduktion og været meget dygtige inden for det felt,« siger administrerende direktør for Birger Christensen, Jens Birger Christensen til Fashion Forum.

Han tilføjer, at det nye produktionssted i Grækenland er »nøje udvalgt« for fortsat at have kontrol med, hvad der foregår på værkstedet.

Beslutningen om at flytte produktionen udenlands er truffet i forbindelse med, at Birger Christensen har søsat en international vækststrategi, der skal øge salget af pelse særligt i Asien.

Jens Birger Christensen forventer en årlig vækst på op mod 15 procent, og derfor vil antallet af medarbejdere i Grækenland også vokse. Som udgangspunkt ligger antallet af medarbejdere i produktionen i Grækenland på omkring 10, men det forventes at stige til 25-30 personer.

Modedirektøren understreger, at vækststrategien og outsourcing på sigt skaber flere arbejdspladser i Danmark, særligt inden for marketing og kommunikation.

»Vi outsourcer hverken dna'et, hjertet eller kontrollen,« siger han.

Birger Christensens forretning i Østergade i indre København fortsætter salget af både pelse og eksklusive modebrands.