Københavnere kaster sig over rækkehuse i Ørestad

Salget af rækkehuse tæt på den kommende Arena i Ørestad Syd går så godt, at to etaper bliver fremrykket - meldingen kommer lige før, By & Havn holder investormøde om et nyt stort boligkvarter i den sydlige del af Ørestad.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavnere og tilflyttere er så interesserede i at købe rækkehuse i kvarteret omkring den kommende Arena i Ørestad Syd, at den lille projektmager CPHinvest sender alle sine planlagte 84 boliger på markedet i stort set ét hug frem for i etaper.

De første 24 rækkehuse blev - som tidligere omtalt af Berlingske Business - sat til salg i januar, og planen var at fordele salg og byggeri af de øvrige 60 huse over yderligere to omgange. Men CPHinvest har oplevet så stor interesse, at anden etape med 30 huse allerede er sat til salg, og på søndag bliver tredje etape med yderligere 30 huse også annonceret.

"Langt størstedelen af de 54 rækkehuse, der allerede er på markedet, er solgt eller reserveret. Derfor kommer de sidste 30 nu også med, fra søndag 15. marts," skriver CPHinvest i en mail.

CPHinvest kalder byggeriet Byhusene, og boligerne kommer til at ligge i det såkaldte Parkkvarter, som er en del af kvarteret omkring den kommende Royal Arena.

Meldingen om, at rækkehusene nærmest bliver revet væk, vil formentlig vække glæde i det offentlige udviklingsselskab By & Havn, som netop onsdag formiddag er vært ved et investormøde ved den internationale Mipim-ejendomsmesse i Cannes. Her vil administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen og hans folk forsøge at få investorer til at engagere sig i boligprojekter i området lige syd for Arenakvarteret.

Et stort areal var oprindeligt udlagt til erhverv, men det er gået med trægt med at sælge jord til kontorer, så By & Havn har arbejdet med at få ændret status til boligkvarter i stedet. I efteråret var en ny master- eller helhedsplan klar, og den lægger op til at etablere næsten 3.000 boliger, deriblandt en god sjat rækkehuse. Samlet kan der blive tale om byggeri for syv-otte milliarder kroner.

CPHinvest er også i gang med at opføre boliger på Strandlodden på Østamager.