København vil sætte 60-dages-loft på Airbnb-udlejning

I Hollands hovedstad, Amsterdam, er der netop kommet et loft på 60 dages leje per år. København kan følge efter.

Mette Lund Hartvig lejer et af sine ektra værelser ud via AirBnB. (Arkivfoto: David Leth Williams) Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København kan være på vej i flere storbyers fodspor og sætte en begrænsning på, hvor mange dage en bolig kan lejes ud årligt via den online udlejningsportal Airbnb. Det skriver DR P4 København.

I Hollands hovedstad, Amsterdam, er der netop kommet et loft på 60 dages leje per år. Og det er en løsning, der vil være god at få i København. Det mener overborgmester Frank Jensen (S).

- På baggrund af det, der nu er sket med den aftale, der er indgået i Amsterdam, vil jeg kontakte Airbnb og høre, om vi kan lave en tilsvarende aftale, hvor der indlægges et maksloft, så vi undgår ulovlig hoteldrift, siger Frank Jensen til DR P4 København.

Airbnb fungerer ved, at udlejere og lejere kan kontakte hinanden via en hjemmeside.

I et overblik fra Airbnb for året 2015 fremgår det, at en typisk Airbnb-bolig i Danmark udlejes 22 nætter om året. Den gennemsnitlige indtjening per vært lå på 13.800 kroner om året.

Overborgmesterens melding modtages positivt i brancheorganisationen Horesta, der repræsenterer hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

- Det er glædeligt og på tide, at man i København vil tage fat på det her og sætte en fornuftig grænse, siger politisk direktør Kirsten Munch Andersen til Ritzau.

Horesta har i første omgang taget positivt imod Airbnb.

- Turismen har vækstet generelt, og i København har vi ikke kunnet mærke Airbnb specielt meget, fordi der har været rigtig stor efterspørgsel på at komme til byen.

- Men vi ved, at der er en række af de her lejligheder, som bliver udlejet systematisk for at tjene penge. Så det er sådan set ikke af brødnød, vi kalder på det her tiltag. Det er for at få lige vilkår for den professionelle udlejning, der foregår, siger Kirsten Munch Andersen.

På Københavns Rådhus bakkes Frank Jensen desuden op af social- og sundhedsborgmester Ninna Thomsen (SF).

Det er ikke bare Amsterdam, der har lavet regler for udlejning via Airbnb.

Også London, New York, Berlin og Paris er blandt de storbyer, som har introduceret lofter for det antal dage, en bolig må udlejes