København trækker det laveste antal krydstogtgæster i fem år

I år ventes det laveste antal krydstogtgæster i fem år. Det betyder lavere indtægter, for turisterne bruger mange penge i byerne, hvor de lægger til.

Turnaround-gæster starter eller slutter rejsen i København og bruger derfor lidt længere tid i byen. En turnaround-gæst bruger i gennemsnit 2000 kroner under deres ophold, mens en endagsturist bruger 500 kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Færre krydstogtrederier lægger vejen forbi København i år 2015. Antallet af krydstogtgæster bliver det laveste i fem år, og det betyder mistede indtægter, for de sejlende turister brænder mange penge af på deres stop, skriver Jyllands-Posten mandag.

I årene 2011 til 2013 havde København besøg af 800.000 krydstogtgæster årligt. Siden er tallet faldet med 15 procent til 680.000 i 2015.

Chef for Cruise Copenhagen Network, Claus Bødker, arbejder på at skaffe krydstogtskibe til København. Han peger på Norges høje prisniveau, som en af de ting, som afskrækker de sejlende tursister fra at besøge de skandinaviske byer. Turismeforsker og ekstern forsker ved CBS Lise Lyck har dog et andet bud på årsagen.

»Nordhavnen er et vindblæst sted, som ikke er særligt attraktivt. Samtidig har der været trafikale problemer, så der har været besværligt for gæsterne at komme ind til byen. Det er uheldigt, for krydstogtturrisme er en hastigt voksende industri,« siger hun.

Ifølge Claus Bødker er der kommet styr på Nordhavnen i år, og allerede næste år ser krydstogtgæsterne også ud til at vende tilbage. Rejserne planlægges lang tid i forvejen, og i 2016 forventes 720.000 gæster at besøge hovedstaden.

TV: Krydstogter sejler udenom København