København skal kickstarte iværksætterdrøm

Amerikanske Sergio Llorian har valgt at bygge sin iværksætterdrøm op i den danske hovedstad. Nyt accelerator-program på CBS skal sparke ham i gang.

Amerikanske Sergio Llorian har valgt at bygge sin iværksætterdrøm op i den danske hovedstad. Nyt accelerator-program på CBS skal sparke ham i gang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På trods af at andre europæiske hovedstæder måske overstråler den lidt, så er København i dag langt fra nogen blindgyde, når det kommer til iværksætteri. Hvis du spørger amerikanske Sergio Llorian er svaret nærmere: Tværtimod.

Han har bosat sig i København og er deltager i det etårige MBA-program på Copenhagen Business School, CBS. Programmet er i år for første gang akkompagneret af et regulært accelerator-program, der kulminerer i den kommende uge, hvor de 13 deltagere vil blive slynget rundt i en intensiv udviklingscentrifuge, og hvor en skare eksperter og rollemodeller skal modne deltagernes startup-virksomheder og forhåbentlig få dem sendt på succeskurs.

42-årige Sergio Llorian står som deltager klar til turen. Det er privatlivet, der er hovedårsagen til, at den tidligere newyorker har valgt at bosætte sig i den danske hovedstad, men der er også andre ting, der har trukket. Bl.a. lysten til at prøve kræfter som selvstændig. Og erfaringerne med den danske hovedstad og den københavnske handelshøjskole som base for at udvikle sine drømme har indtil videre været gode.

»København har taget godt imod mig som nytilflytter og som iværksætter. Miljøet er inspirerende, og der er masser af muligheder. Og det er gået stærkt med udviklingen. Min idé er vokset, og jeg er nu på vej ind i en uge, hvor der for alvor kommer fart på. Det er gået stærkt,« siger han med et bredt smil og tilføjer:

»Spørg mig om et år, så kan det være, jeg siger noget andet. Men lige nu synes jeg, København giver mig alt det, jeg har brug for.«

Valgte at skifte spor

Sergio Llorians uddannelsesmæssige baggrund er hovedsageligt inden for jura. Han arbejdede i en årrække som advokat i USA, men da han valgte at trække rødderne op og satse på den danske hovedstad, valgte han også at skifte professionelt spor. Problemet var i den forbindelse, at han til at starte med ikke anede, hvad han skulle satse på.

Svaret viste sig tilfældigt en dag, hvor han var på slentretur på stranden. Om det grundlæggende har været mødet med det utal af sprog, der bliver talt på det europæiske kontinent i modsætning til det nordamerikanske, der såede ideen, vil Sergio Llorian ikke lægge sig fast på – men han fastslår, at det var en faktor.

Den amerikanske iværksætter fik i hvert fald den idé, at der kunne være muligheder i at tilbyde en simultan online-oversættelsesservice til virksomheder, der har partnere, kunder eller datterselskaber i andre lande.

Globale kræfter

Ideen er simpelthen, at man skal kunne bestille en service, så ens partnere på et givent tidspunkt vil kunne deltage i en online videokonference, hvor deltagerne f.eks. kan vælge mellem at høre det på engelsk, tysk, dansk eller mandarin. Alt efter behov. Oversætteren behøver ikke at sidde i samme lokale. Det globale netværk betyder, at man kan trække på oversættelseskræfter globalt.

Virksomheden Voiceboxer blev født med Sergio Llorians slentretur på stranden, men allerede nu er der kommet flere folk med på holdet. Lige nu er den i en tidlig fase, men planen er – bl.a. via CBS-acceleratoren – hurtigt at komme videre.

»Jeg håber, vi om cirka to og en halv måned kan komme skridtet videre, komme tættere på en betaversion med sitet – og få gennemført de første realtimeforsøg med oversættelse. Det vil kunne være med til at vise, om konceptet virker – og om det ser ud til at kunne overleve på sigt,« siger idémanden.

Alt i alt har den 42-årige amerikaners ophold på CBS været noget, han mener, han kan bruge fremadrettet. Nu ser han frem til resultaterne af næste uges intensive accelerator-program.

»Jeg synes, det har været inspirerende. Det har været en god ramme for både at lære noget og for at udvikle min ideer. For sådan én som mig, har det været det rigtige at gøre. Det har været opmuntrende,« siger Sergio Llorian og tilføjer:

»Derfor er jeg også spændt på, hvad der kommer ud af næste uges forløb. Jeg håber at blive klogere på, hvordan jeg kommer skridtet videre med Voiceboxer.«