København har verdens dyreste sko og bukser

Ingen steder i verden er det dyrere at købe sko og bukser end i København. Til gengæld har hovedstaden verdens 6. bedste levestandarder, viser en ny rapport fra Deutsche Bank.

Arkivfoto. Ingen steder i verden er det dyrere at købe sko og bukser end i København. Fold sammen
Læs mere

I de københavnske butikker koster et par Levis' 501 i gennemsnit mere end 800 kr. Det bliver ikke dyrere andre steder i verden.

I en ny rapport - Mapping the World's Prices 2017 - som Deutsche Bank har udarbejdet, vurderer de priser og levestandarder i 47 af verdens storbyer.

København indtager en 6. plads på listen over byer med højest livskvalitet, overgået af blandt andre Wellington, Edinburgh og Wien. Det er blandt andet høj sikkerhed og fremkommelig trafik, som sikrer København den fine placering.

Men de høje tøjpriser er med til at trække ned. København er altså nummer ét i verden, når det kommer til priser på jeans. Også mærkevaresko fra eksempelvis Adidas eller Nike er dyrere i København end i alle andre storbyer, som er med i undersøgelsen. Et par nye mærkesko koster i gennemsnit 888 kr. i den danske hovedstad. Til sammenligning ville samme par sko blot koste 390 kr. i Bangalore i Indien.

København ligger også højt placeret på en række andre lister over høje forbrugerpriser. Eksempelvis ligger København nummer to på listen over dyreste bilpriser - kun overgået af Singapore.

På listen over højeste taxipriser indtager København en fjerdeplads, mens frisørpriserne er de tredjehøjeste i verden.

Asiatiske storbyer som New Delhi, Bangalore og Manilla er generelt de billigste steder at være forbruger.

Du kan se alle liste fra Deutsche Bank ved at følge dette link.