København får studenter-skyskraber til en milliard

Stor pensionskasse vil bygge 700 studenterhybler på godsbaneareal - blandt andet et højhus på 29 etager.

Foto: Arkitema Architects
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2017 kan 700 studerende flytte ind i ungdomsboliger, som Danica Pension vil opføre på et godsareal ved  Borgmestervangen på Nørrebro - blandt andet med et 29 etager højt boligtårn.

Bygherren er Danica Ejendomme, et af landets største ejendomsselskaber, som har købt arealerne af DSB Ejendomme, som i øjeblikket slanker sin portefølje med eksempelvis tidligere stationsbygninger og arealer tæt på jernbaner. "København oplever en markant vækst i antallet af studerende. I de sidste fem år er der kommet 20.000 flere unge i byen, og i de næste fem år forventes yderligere 20.000. Når vores studieboliger tilmed ligger i hjertet af Nørrebro og med unik udsigt ind over København, bliver der rift om dem," udtaler ejendomschef Christian E. Olsson fra Danica, som er Danske Banks pensionsselskab.Købssummen for jorden holder parterne hemmelig, men Danica oplyser, at ejendomsinvesteringen udgør "en lille milliard".

Projektet er det seneste af en lang række, hvor investorer enten bygger nye ungdomsboliger i København eller omdanner eksisterende ejendomme til hybler til studerende.


Danicas investering bliver ud over jorden brugt på at få bygget syv såkaldte punkthuse på 7-12 etager og så et på hele 29 etager. Bebyggelsen er tegnet af Arkitema og får en sammenhængende base i stueplan. Komplekset får også dagligvarebutik og cafe, og i 2019 kommer der metro til den nærliggende Nørrebro Station.

Boligerne spænder fra traditionelle kollegieværelser med fælleskøkken, etværelses lejligheder på 40 kvadratmeter og fireværelses delelejligheder på 95 kvadratmeter.