København får ny bydel på Papirøen

Danica investerer en milliard kroner til udviklingen af Christiansholm, som selskabet kalder »en af Københavns allerbedste placeringer«. Der skal satses på fødevarer, kunst- og kulturevents og mode, mens der også bygges boliger ovenpå nye haller.

Det er arkitektvirksomheden Cobe, der skal stå bag byggeriet og akitekterne vil løbende satse på fødevarer, kunst- og kulturevents og mode som de nye trækplastre i den nye bydel. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christiansholm, der også kaldes Papirøen, får en overhaling.

Danske Banks pensionsselskab, Danica Pension, er klar til at investere en milliard kroner til udvikling af den nye bydel.

Det skriver Børsen.

Byggeriet forventes at starte i 2018 og tage to år og stå færdigt i 2020. Det siger direktør i Danica Ejendomme, Peter Merring.

»Først skal der laves en lokalplan, og så går vi i gang med at bygge. Afhængigt af, hvordan tingene skrider frem, vil projektet starte i 2018 og være færdigt i 2020. Måske sniger det sig ind i 2021, men projektet kører, og jeg kan ikke se, hvad der skulle stoppe det. Vi kommer med gysserne,« siger han til Børsen.

Det er det kommune- og statsejet selskab By og Havn, der ønsker at udvikle Christiansholm til en ny bydel i Hovedstaden. I dag er der midlertidige turistattraktioner og oplevelser på øen som eksempelvis Street Food og Eksperimentarium, fordi lejeren af Papirøen, Den Danske Presses Fællesindkøbsforening, opsagde lejekontrakten i 2011. Seks år tidligere end udløbsdatoen.

Derfor igangsatte By og Havn en konkurrence, hvor syv selskaber kom med deres bud på en helårsplan. Vinderholdet blev arkitektselskabet Cobe, der løbende vil satse på fødevarer, kunst- og kulturevents og mode som de nye trækplastre i den nye bydel.

Kreativ direktør i Cobe, Dan Stubbegaard, mener, at Christiansholm på få år er blevet en af de største bylivsdestinationer i København, og derfor vil arkitektselskabet forsætte med at satse på funktionelle haller på Papirøen. Samtidig skal der bygges boliger ovenpå hallerne.

Den nye bydel vil også få haver og et stort grønt område, og det vil give et sammenspil mellem det meget lokale og det mere offentlige byrum.

Ifølge Børsen kan der bygges 45.000 kvadratmeter ejendom på øen.