København er for lille til finanscenter

Eksperter tror ikke, at København kan klare opgaven alene. Andre hovedstæder står stærkere i kampen.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

København er langt fra den eneste metropol med ambitioner om at blive et vækstcenter for finansteknologi. Fra Stockholm over London til Barcelona lyder de samme meldinger, og København kommer til at mangle volumen, siger Jan Damsgaard, professor på CBS:

»Jeg tror mere på et stærkt nordisk Fintech-miljø i samarbejde med Stockholm og Helsinki. Det kunne så fungere som fødelinje til London eller et andet globalt finanscenter,« siger Jan Damsgaard.

Det er også konklusionen hos Casper Arbøll, grundlægger af den finansielle startup Capdesk, som har valgt at slå sig ned i London:

»Adgangen til dygtige virksomheder og eksisterende viden, herunder talenter, er essentiel. København har ikke størrelsen til det og heller ikke nogen historik i den retning. Derfor går det hurtigere andre steder som her i London. Vi hjælper virksomheder med at strukturere ejerskab og investeringer. Nu har vi fået muligheden for at arbejde sammen med topledelsen i en af de største banker i England, hvor vi skal hjælpe med investeringer i unoterede aktier. Bankerne i Danmark har endnu ikke besluttet sig,« siger Casper Arbøll.