Køb julegaverne til udsalgspriser

De pressede butikker sætter julehandlen på udsalg - det betyder billige julegaver til forbrugerne og flere fyringer i detailhandlen næste år.

Juleshoppingen bliver formentlig billigere i år, fordi butikkerne holder tidligt udsalg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Vi holder dankortet i lommen og fisker det kun op, hvis vi finder et rigtig godt tilbud. For krisefrygt og eurokrise hæmmer danskernes købelyst, og julehandlen ser ud til at blive sløj i år.

Det har butikkerne opdaget, og derfor finder et stigende antal forretninger allerede udsalgsskiltet frem i december måned.

Det betyder billigere julegaver for forbrugerne og en tyvstart på det traditionelle januarudsalg. Men bagsiden er den hårdt pressede detailhandel, der som direkte konsekvens må fyre endnu flere butiksansatte næste år. Det skriver Jyllands-Posten.Sidste år forsvandt 25.000 arbejdspladser fra 2009 til 2010 i detailhandlen, og ifølge en undersøgelse fra Dansk Erhverv venter mere end hver fjerde butik at skære i medarbejderstaben næste år. Samtidig frygter erhvervsorganisationen at krisen vil betyde konsolideringer og butikslukninger.

"Når butikkerne sætter udsalgsskiltene op før jul, er det et signal om, at nogle har brug for penge her og nu. Det er træls for de andre i branchen. Hvis de kunne vente til efter jul, ville alle tjene mere på julesalget," siger Mette Skovgaard Frich, der er seniorkonsulent i Retail Institute Scandinavia, til Jyllands-Posten.Ifølge en webbaseret spørgeundersøgelse fra Retail Institute Scandinavia er flere end 40 procent af de prisbevidste danskere villige til at vente med at købe det, de har brug for, til januar, hvor varerne typisk er sat på udsalg.Konference: HR og ledelse i krisetider