Køb din egen begravelse via Brugsen

BedreBegravelse.dk og Coop har indgået et samarbejde, så den store dagligvarevirksomhed kan tilbyde kunderne lidt mere end bare de almindelige supermarkedsprodukter.

Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dagligvaregigaten Coop har indgået en aftale med online bedemanden, Per Holm, fra BedreBegravelse.dk. Den nye aftale gør det muligt for Coop-ejer FDBs 1,7 millioner medlemmer at købe en begravelse via CoopPlus’ medlemsfordelsprogram, skriver BT.dk.

BedreBegravelse.dk er en hjemmeside, hvor det er muligt at købe og designe en begravelse, lige som man ønsker den, mens man sidder hjemme foran skærmen. Her kan man klikke rundt mellem kister, ligklæder og bedemandsydelser og vælge lige det, man ønsker at komme i sin virtuelle indkøbsvogn - og på den måde designe sin kæres sidste rejse.

Per Holm, der er manden bag Danmarks første online bedemandsforretning, har på det seneste forsøgt at tage kampen op mod de almindelige bedemænd og bryde bedemandsmonopolet. Og han er meget glad for den nye aftale.

- Vi tager det som et skulderklap, at en stor organisation som Coop vil tage os ind som en del af deres sortiment på CoopPlus-programmet. Det er vi meget stolte af, siger Per Holm, der sammen med sine sønner stiftede hjemmesiden i oktober 2010.

- Den største fordel ved at købe begravelsen over internettet er, at det er billigere. Vi er omkring 5.000 kroner billigere end den ordinære bedemand. Samtidig er det sådan, at du kan gøre det, lige når det passer dig, og du skal ikke sidde med et fremmed menneske over for dig. Du kan gøre det sammen med din familie, alene eller når du sidder på et kontor i New York, og så klarer vi resten for dig, siger den virtuelle bedemand.

Hvis du er en af FDBs 1,7 millioner medlemmer, kan du tilmelde dig CoopPlus, som er et fordelsprogram, hvor medlemmerne får adgang til forskellige fordele og rabatter.

- Samarbejdet med BedreBegravelse.dk åbner op for en række fordele, som vores medlemmer kan drage nytte af. Bedrebegravelse.dk har gjort det enkelt at træffe sine valg i en svær tid og tilmed til en lavere pris, lyder det fra Kim Fürstling, der er salgschef i CoopPlus.

Der foretages omkring 52.000 begravelser årligt i Danmark. Siden oktober 2010 har 1.100 personer bestilt en begravelse via hjemmesiden, der også tilbyder telefonisk hjælp 24 timer i døgnet.