Københavnske restauranter og hoteller må stadig holde fester og konferencer for op mod 500 mennesker

Selv om forsamlingsforbuddet i København og Odense er sænket fra 100 til 50 mennesker, går det ikke ud over restauranter og hoteller.

Nedsættelsen af forsamlingsforbuddet fra 100 til 50 mennesker gælder ikke restauranter og konferencecentre. De skal dog lukke til midnat i stedet for kl. 2.00. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På grund af det stigende smittetryk i hovedstadsområdet og Odense bebudede myndighederne mandag, at forsamlingsforbuddet bliver sat ned fra 100 til 50 mennesker.

Og det har ifølge brancheorganisationen Horesta skabt en del forvirring hos restauranter og konferencecentre, der har været i tvivl, om de skulle aflyse fester og konferencer de kommende uger.

Men ifølge organisationen må restauranter og hoteller fortsat holde fester, møder, kurser og konferencer med op til 500 personer. Det skriver Horesta på deres hjemmeside.

Deltagerne skal dog primært være siddende, ligesom der skal være minimum to kvadratmeter per person og holdes en meters afstand mellem deltagere. Afstandskravet kan fraviges, hvis der er tale om grupper af personer, der i forvejen har tæt kontakt til hinanden.

Københavnere bør overveje at aflyse eller udskyde fester

På pressemødet mandag anbefalede sundhedsmyndighederne dog, at folk i Odense, København og kommunerne omkring hovedstaden overvejer, om de kan aflyse eller udskyde fester i de kommende uger.

Det gælder dog ikke bryllupper og konfirmationsfester, lød det mandag aften fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

»Lad mig være så klar, som jeg overhovedet kan. Man skal ikke aflyse en konfirmationsfest eller et bryllup eller andet. Men man skal sikre sig, at man kan holde festen, så den kan leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger,« sagde han til TV 2.

Myndighederne vil over de kommende dage gennemgå og opdatere retningslinjerne for, hvordan man minimerer smitterisikoen ved festlige lejligheder.

Restauranter og barer i de 18 berørte kommuner skal dog lukke ved midnat. De havde ellers fået lov til at holde åbent til klokken 2.00 som en del af genåbningens fase fire.

»Vi så ind i noget, hvor vi efter mere end et halvt år med restriktioner forhåbentlig kunne begynde at lempe lige så stille. Og nu går vi den forkerte vej. Det er enormt hårdt for en branche, der er vildt presset i forvejen. Vi har fået tæsk i et halvt år nu. Og vi kan snart ikke tage flere slag,« sagde Kristian Nørgaard, der er politisk chefkonsulent i Horesta, mandag til Berlingske.

På pressemødet mandag blev der spurgt ind til, om nattelivet ville blive kompenseret økonomisk. Sundhedsministeren svarede hertil, at der ikke er indgået en ny politisk aftale om dette.