Københavns Lufthavn: Fortsætter vækst og fastholder forventninger

Et stigende passagerantal har løftet omsætning så vel som indtjening hos Københavns Lufthavne, som i regnskabet for første kvartal, der blev offentliggjort tirsdag middag, fastholder forventningerne til hele året.

Arkivfoto. Et stigende passagerantal har løftet omsætning så vel som indtjening hos Københavns Lufthavne, som i regnskabet for første kvartal, der blev offentliggjort tirsdag middag, fastholder forventningerne til hele året. Fold sammen
Læs mere
Foto: Københavns Lufthavne

I årets første tre måneder rejste 6,24 mio. passagerer gennem Københavns Lufthavn, hvilket var 2,3 pct. flere end i samme periode sidste år og bidrog til en stigning i omsætningen på 3,1 pct. til 996 mio. kr.

»En væsentlig forklaring på passagervæksten i første kvartal var, at der fortsat kommer flere turister til Danmark. I årets første kvartal var der mere end 30 pct. flere turister, der fløj hertil, og det er især unge mennesker, der kommer hertil på en weekendtur, der er i vækst,« skriver Københavns Lufthavne i regnskabet.

Indtjeningen er fulgt med op, hvilket afspejler sig i et driftsresultat, EBITDA, på 539,5 mio. kr., hvilket var 6,3 pct. mere end i første kvartal sidste år.

I regnskabet fortæller lufthavnsselskabet endvidere, at det fastholder et højt investeringsniveau. I 2017 afslutter selskabet den store udvidelse af kapaciteten i den centrale sikkerhedskontrol.

Endvidere påbegyndte selskabet i starten af året byggeriet af en ny Finger E, især til de store fly på de lange, interkontinentale ruter samt udvidelsen af lufthavnens område efter sikkerhedskontrollen mellem Finger A og Finger B.

Projekterne er en del af lufthavnens samlede investeringsplan, »Expanding CPH«, til 20 mia. kr., der samlet skal udvide lufthavnen til at kunne håndtere 40 mio. rejsende om året. I 2016 investerede CPH ca. 1,1 mia. kr. i lufthavnen, og i marts annoncerede CPH, at niveauet øges med ca. 20 pct. til 1,3 mia. kr. per år som en del af en målrettet investeringspakke.

Københavns Lufthavne fastholder i øvrigt forventningerne til 2017 om et resultat før skat på 1600-1700 mio. kr. samt et driftsresultat før særlige afskrivninger, der er højere end sidste år.