Knudstorp stopper som direktør i Lego

Lego-koncernen siger farvel til Jørgen Vig Knudstorp som administrerende direktør og har udnævnt Bali Padda som ny topchef. Knudstorp fortsætter i koncernen som arbejdende bestyrelsesformand.

Jorgen Vig Knudstorp. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABIAN BIMMER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Legetøjsgiganten Lego skifter ud i ledelsen. Efter mere end 10 år som administrerende direktør bliver Jørgen Vig Knudstorp skiftet ud med Bali Padda, som har været en del af ledelsen i 15 år som COO.

Thomas Kirk Kristiansen, fjerde generations ejer af Lego-koncernen, udtaler i en meddelelse, at Bali Padda har »den rette Lego-tankegang«.

»Han har en enorm viden om hele vores virksomhed, en meget klar fornemmelse for hvad vi har brug for at gøre for at tage virksomheden det næste skridt, og han er en ægte ambassadør for LEGO Idéen og LEGO brandet,« udtaler Thomas Kirk Kristiansen.

Jørgen Vig Knudstorp fortsætter imidlertid samarbejdet med Lego-familien. Han har nemlig fået rollen som »arbejdende bestyrelsesformand« for legetøjsgiganten og får dermed en måske endnu mere magtfuld rolle i koncernen.

Jørgen Vig Knudstorp har været koncernchef i Lego i godt ti år, siden virksomheden var i dyb krise. Knudstorp har igennem sine 11 år som topchef i Lego gjort virksomheden til et af verdens mest velkendte brands.

Bali Padda og Jørgen Vig Knudstorp har samarbejdet gennem mere end 10 år, og det samarbejde fortsætter altså nu i nye rammer.

»Jeg har arbejdet tæt sammen med Bali i mange år, og jeg er sikker på, at vi vil fortsætte med at bygge videre på det tætte samarbejde i vores nye roller,« udtaler Jørgen Vig Knudstorp i meddelelsen fra Lego.

I november meddelte Lego-koncernen, at finansdirektør John Goodwin forlader virksomheden til næste år.

Legos nettoomsætning voksede sidste år med 25 procent til 35,8 milliarder kroner mod 28,6 milliarder kroner året før. Samtidig voksede bundlinjen til imponerende 9,2 milliarder kroner mod syv milliarder kroner året før, hvilket svarer til en stigning på 26 procent.

Sammen med meddelelsen om ledelsesrokade meddeler Lego, at Kirk Kristiansen-familien har etableret en ny enhed, Lego Brand Group. Det bliver Jørgen Vig Knudstorp, som bliver administrerende direktør for den nye enhed, hvor han skal arbejde tæt sammen med næstformand, Thomas Kirk Kristiansen.

Lego Brand Group skal ifølge meddelelsen fra Lego »facilitere ejerledelsen af alle aktiviteter relateret til Lego-brand. Det inkluderer aktiviteter som Lego Koncernen og Lego Education samt hvordan brandet kommer til udtryk igennem forskellige kanaler.

Jørgen Vig Knudstorp fratræder sin post som administrerende direktør ved årsskiftet, og til maj bliver han valgt ind som bestyrelsesformand.