Knaster i SAS og Singapore Airlines' joint venture

SAS og Singapore Airlines' forhandlingerne om en joint venture-aftale, der blev annonceret for 11 måneder siden, er nu tilsyneladende gået i stå.

Foto: ARND WIEGMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge kilder tæt på processen er de to flyselskaber uenige om rækkefølgen og i hvilken takt, at et eventuelt samarbejde skal udvikles.

Det skriver branchemediet Check-in.dk.

I et letter of intent hed det sidste år, at parterne arbejdede på at udvikle samarbejdet til at omfatte flere codeshare-flyvninger samt etablering af nye ruter mellem Skandinavien og Singapore.

I januar i år udviklede det sig til et memorandum of understanding underskrevet af SAS og Singapore Airlines.

Heri hed det, at den kommende joint venture skulle resultere i etableringen af en ny rute mellem Stockholm og Singapore, ligesom frekvenserne mellem København og Singapore skulle øges.

Singapore Airlines ønsker angiveligt først at øge frekvensen mellem Singapore og København. SAS har derimod et krav om, at ruten Singapore-Stockholm skal etableres som det første.

Det er ifølge Check-in.dk disse uenigheder, der er skyld i, at samarbejdet er gået i stå. Det afviser en talsmand fra SAS, der dog ikke ønsker at komme nærmere ind på omstændighederne.

- Der føres fortsat drøftelser mellem SAS og Singapore Airlines, men herudover ønsker vi ikke på nuværende tidspunkt at kommentere sagen yderligere, siger Anders Lindstrøm, der er PR-direktør hos SAS, til Check-in.dk.