Knap så succesfulde delebiler drøner ud af København

Det blev kun til 14 måneder for delebil-konceptet car2go i København, før stikket blev trukket. Efterspørgslen var simpelthen ikke tilstrækkelig.

Foto: Nils Meilvang.
Læs mere
Fold sammen

car2go, der er en af verdens førende operatører af “free-floating” delebiler, har besluttet at lukke sin forretning i København og trække sig ud af det danske marked. Det oplyser selskabet tirsdag i en pressemeddelelse.

Transportkonceptet, der ejes af den tyske bilproducent Daimler, blev lanceret i København i september 2014, men det lykkedes aldrig siden at nå det forventede antal medlemmer og det niveau i brugen af bilerne, som er nødvendigt for at fortsætte ordningen i København. Derfor lukker car2go sin forretning i København den 15. februar 2016.

Virksomheden beklager beslutningen over for de medlemmer, der har nydt godt af ordningen i København.

»car2go har ikke nået den kritiske masse i efterspørgslen, som var nødvendig for at etablere en succesfuld, levedygtig og robust forretning i Danmark. Vi beklager de gener, som lukningen af ordningen i Danmark måtte få for vores medlemmer. Og vi vil gerne takke vores dedikerede medarbejdere og forretningspartnere for det arbejde, de har lagt i at opbygge car2go i København,« skriver car2gos europæiske CEO, Thomas Beermann i pressemeddelelsen.

car2go skulle være et nemt og økonomisk overkommeligt alternativ til at bevæge sig rundt i København. Ordningen var drevet af idéen om, at en moderne delebilsordning kunne blive en væsentlig del af transportsystemet i København. Men konkurrencen mod bus, tog og metro samt cyklisterne, som præger det københavnske transportmønster, var åbenbart for hård.

De sidste fem måneder car2go endvidere mødt konkurrence fra bybilskonceptet DriveNow, som blev lanceret i København den 3. september, da 400  BMW i3 elbiler blev placeret rundt omkring i byen. Det koncept blver drevet af DriveNow i samarbejde med Arriva.