KMD-topchef om børsplaner: »Jeg har rigeligt at se til med sure storkunder«

KMDs åbne slagsmål med storkunderne Kommunernes Landsforening og ATP har skudt tankerne om en børsnotering af IT-leverandøren til hjørne.

Eva Berneke, adm. direktør i KMD. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Alt tyder på, at planerne om en børsnotering af KMD i første del af 2017 er taget at bordet. De store og hårde slagsmål med de 98 kommuner og ATP, som er de største kunder i KMD, har kølnet interessen hos KMDs ejer, kapitalfonden Advent, erfarer Berlingske.

Advent ønsker ikke at udtale sig om hverken de aktuelle stridigheder og hårde forhandlinger med KMD eller om planerne om en børsnotering, som voksede frem, da Advent i efteråret sidste år hyrede rådgivningsfirmaet Lazard til at undersøge mulighederne for en børsnotering af IT-selskabet.

Men nogenlunde samtidig eksploderede de dårlige sager op i hovedet på KMD og Advent. Først begyndte utilfredsheden i kommunerne at rumle, så kom Skatteminister Karsten Lauritzen på banen med et søgmål mod KMD på langt over en halv mia. kr. for det kuldsejlede inddrivningssystem EFI.

Eva Berneke mere end indikerer, at børsplanerne ikke fylder noget i KMD lige nu.

»Ved du hvad, lige nu er min agenda ganske fuld med at prøve at få landet de her forhandlinger med nogle meget vigtige kunder. Det med et ejerskifte er noget, som Advent skal forholde sig til. men jeg vil sige, at Advent er meget tæt på de her diskussioner, vi har med kommunerne og med ATP,« svarer Eva Berneke direkte på spørgsmålet om, hvor diskussionerne med kommunerne og ATP efterlader tankerne om et snarligt ejerskifte i KMD.

Hun fortsætter:

»Når man kigger på kalenderen, så har Advent nu ejet KMD i fire år, så på et eller andet tidspunkt, skal der vel ske noget. Det er jo definitionen på en kapitalfonds ejerskab, at de skal ud igen. Men lige nu prøver vi at finde en løsning med de her kunder og det er nok opgaven lige i de her dage, og det er nok så meget, vi kan sige på den front,« siger Berneke.

Advent købte KMD i 2013 af EQT og ATP for et beløb, der vurderes at løbe op i 6-7 mia. kr.

LÆS MERE