KMD-topchef i front for klimafremstød: »Som industri skal vi kigge hinanden i øjnene«

KMD-topchef Eva Berneke er sammen med en række andre erhvervsledere blevet udpeget til et nyt klimaråd, som skal lægge en plan for, hvordan Danmark kan nedsætte udledningen af C02 med 70 procent i 2030.

Topchef i KMD Eva Berneke skal sidde i regeringens nye klimaråd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

På mandag mødes en række topledere i statsministeren Mette Frederiksens embedsbolig Marienborg for at diskutere, hvordan Danmark kan blive lidt grønnere. Og en af toplederne er IT-virksomheden KMDs administrerende direktør Eva Berneke. Hun skal sørge for, at IT-selskaber, rengøringsfirmaer, hoteller og rådgivende ingeniørvirksomheder når regeringens klimamålsætninger. Det skriver Børsen.

»Vi skal som industri kigge hinanden i øjnene,« siger Eva Berneke til Børsen.

Hendes opgave bliver at finde ud af, hvad industrien kan gøre de kommende år for »at hjælpe Danmark med de meget ambitiøse mål«.

I sidste uge pegede Berlingske på Eva Berneke som en af de kvinder, som Mette Frederiksen burde udpege til sit klimaråd, og nu er det altså sket.

Klimarådet kommer til at bestå af 10-14 partnerskaber med erhvervsfolk fra forskellige sektorer. Michael Lundgaard Thomsen fra cementvirksomheden Aalborg Portland skal stå i spidsen for rådet. Topchefen for Ørsted, Henrik Poulsen, er sat i spidsen for klimapartnerskabet for energi og forsyning. For IT-toplederen Eva Berneke bliver den nye opgave en udfordring.

»Jeg må blankt indrømme, at jeg ikke kender hotel- og restaurationsbranchen godt nok i dag til at kunne sige, hvor langt de er kommet. Men når jeg kigger på rådgivningsbranchen og selve IT-branchen, så tror jeg langt mere på den del af målet, der handler om at se på, hvordan vores teknologiske løsninger eller rådgivning kan hjælpe det danske erhvervsliv med at nå målet om 70 pct.,« siger hun til Børsen.

Eva Berneke har to opgaver i rådet. Hun skal både sørge for, at sektorerne, som hun står i spidsen for, mindsker egne udledninger, ligesom hun skal inspirere resten af erhvervslivet til at gå samme vej.