KMD skal bygge datafordeler til offentlige grunddata

Det bliver KMD, der skal stå for at få gjort offentlige grunddata som adresser og kortdata tilgængelige via en fælles portal.

KMD skal bygge datafordeler til offentlige grunddata. Her trykkes valgkort til EU-valget hos KMD i Ballerup mandag d.12.maj 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

KMD skal stå for at udvikle den såkaldte fællesoffentlige datafordeler, der skal give både offentlige myndigheder, virksomheder og andre adgang til at udnytte de grunddata, som det offentlige er i besiddelse af. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen ifølge en pressemeddelelse.

Det skriver Version2.dk

Grunddata er eksempelvis adresser og kortdata, som staten vil gøre tilgængelige for flere som en del af et større projekt om at bruge data, som den offentlige sektor har indsamlet eller skabt, som grundlag for flere tjenester til virksomheder og borgere.

Mange myndigheder stiller allerede data til rådighed, men Digitaliseringsstyrelsen vil have udviklet en samlet portal, hvor data kan tilgås ensartet.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen har sikkerheden været en væsentlig del af overvejelserne omkring udformningen af datafordeleren, idet den blandt andet også skal kunne give adgang til at trække data fra CPR-registret på længere sigt.

Det bliver Geodatastyrelsen, som skal styre projektet, og KMD har indgået en 4-årig kontrakt med mulighed for forlængelse i yderligere fire år, som i så fald samlet vil koste 80,2 millioner kroner. Den første del af projektet skal være klar i 2015, mens anden fase med data fra CPR og CVR skal være klar i 2016.