KMD mister kæmpe kommuneordre

IT-koncernen EG vinder opgaven om nyt IT-system til at administrere kommunernes dagpengeydelser.

EGs koncernchef, Leif Vestergaard, satser målbevidst på at nappe markedsandele på det kommunale område fra storleverandøren KMD, og det lykkes nu. Foto: EG Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere kommunalt ejede IT-gigant KMD mister opgaven med at stå for kommunernes dagpenge, borgersager og ydelser.

Efter et udbud har IT-koncernen EG vundet opgaven til omkring 300 millioner kroner, skriver Computerworld. Ifølge kommunernes IT-fællesskab Kombit bliver kontrakten underskrevet, så snart den nuværende venteperiode udløber 26. januar.

EG har vundet ved at aflevere »det økonomisk mest fordelagtige tilbud« på Kommunernes Ydelsessystem, som skal afløse KMDs Aktiv-system og systemet BIS-Y og sikre, at der bliver udbetale kontakthjælp korrekt og til tiden. Samtidig er de 98 kommuner blevet lovet at kunne spare en fjerdedel af de IT-udgifter, som de har i dag på området.

De andre bydere var CSC, Netcompany, CGI, NNIT og IBM.

Masser af opkøb

Kombit er etableret via Kommunernes Landsforening for at få hele det hidtidige IT-monopol brudt. Det er KMD, som før hed Kommunedata, som hidtil har siddet solidt på alle kommunale IT-systemer. 70 procent af KMDs omsætning kommer fortsat fra den kommunale verden.

KMD blev i 2008 solgt og ejes i dag af den amerikanske kapitalfond Advent International, og pensionsselskabet Sampension har siden købt sig en mindre andel.

EG, der blev stiftet i 1977 i Herning som EDB-Gruppen, har 1.300 medarbejdere i de tre skandinaviske lande. Kapitalfonden Axcel købte i 2013 EG, der i 2013 omsatte for over 1,6 milliarder kroner og fik et driftsresultat på 195,2 millioner kroner. 76 procent af omsætningen ligger i Danmark.

Siden 2010 har EG opkøbt næsten 20 virksomheder. I august overtog EG det odenseanske Team Online, der laver IT til kommunale bosteder og sagsbehandlingssystemer på blandt andet handicapområdet, som led i en satsning på at få bedre kommunalt fodfæste og tage marked fra KMD.