KMD køber Medialogic

KMD vil kunne mere på beskæftigelsesområdet, som står over for store omlægninger, som der skal ny software til.

KMD køber Nyborg-virksomheden Medialogic for et ikke-offentliggjort beløb. Foto: KMD
Læs mere
Fold sammen

KMD - det tidligere Kommunedata - har købt IT-virksomheden Medialogic, som nu lægges ind som datterselskab for at give KMD større kræfter på arbejdsmarkedsområdet.

Salgsprisen er ikke oplyst.

Medialogic i Nyborg har siden 1999 udviklet IT-systemer til beskæftigelsesindsatsen for jobcentre og andre aktører og har Kate Turch som administrerende direktør.

KMD er den største, private IT-virksomhed i Danmark. KMD, som har hovedsæde i Ballerup vest for København, var indtil oktober ejet af kapitalfonden EQT og pensionskassen ATP, som solgte selskabet til den amerikanske kapitalfond Advent for et ukendt beløb. Kapitalfonden EQT og pensionskassen ATP købte i 2009 KMD af Kommunernes Landsforening for to milliarder kroner, og pensionsselskabet Sampension investerede i december 2012 »et trecifret millionbeløb« og ejer nu omkring 10 procent af KMD, der har sin største indtægt fra de danske kommuner.

Opkøbet skal ifølge KMD-direktør Ole Jensen ses som en styrkelse af KMD på arbejdsmarkedsområdet. Her har regeringen vedtaget en række reformer med lov- og regelændringer for blandt andre kobcentrene, og snart kommer et udspil til dagpengereform.

»Der er lagt op til betydelige forandringer med beskæftigelsesindsatsen i Danmark i de kommende år. At få Medialogic ind i KMD-forretningen ser vi som et godt løft af vores kompetencer,« konstaterer Ole Jensen.