KMD henter dansk SAP-topchef

Henrik Rasmussen skifter til storleverandøren til de danske kommuner.

Henrik Rasmussen forlader SAP og bliver ny direktør i KMD. Foto: KMD Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske IT-gigant SAP mister en af sine internationale, danske chefer, efter at Henrik Rasmussen nu skifter og bliver markeds- og servicedirektør for KMD, det tidligere Kommunedata.

Henrik Rasmussen, der er 47 år, skal bidrage til KMDs vækst og får plads i direktionsgruppen for IT-koncernen, som er den største IT-leverandør til de danske kommuner. KMD var indtil december 2008 ejet af kommunerne selv men blev så solgt til kapitalfonden EQT og den danske pensionskasse ATP.

25 års erfaring

Henrik Rasmussen har 25 års erfaring fra IT-branchen. Han begyndte i IBM men har været de fleste år hos tyske SAP, der er verdens største leverandør af software til virksomhedsstyring. Han har senest siddet i spidsen for SAPs internationale afdeling for brancheforretningsløsninger.

Tidligere har han været chef for SAP i Norden og også landechef for Danmark gennem syv år, hvor antallet af medarbejdere samt omsætningen blev fordoblet.

Hans nye virkefelt, marked- og serviceafdelingen, blev etableret i januar 2011 med blandt andet datterselskabet KMD International under sig.

Stadig en dansker i toppen

Henrik Rasmussen er uddannet maskiningeniør fra DTU i 1987, har en kandidatgrad i virksomhedsadministration og har gennemført en række kurser på INSEAD og IMD. Han er gift med Helle og bor i Lyngby. Parret har to børn, Maria på 15 år og Christian på 17 år.

SAPs allerøverste chef er stadig danskeren Jim Hagemann Snabe, som blev udnævnt til posten i februar 2010 sammen med amerikaneren Bill McDermott. Chefduoen afløste Léo Apotheker, som blev fyret og i dag er topchef i Hewlett-Packard (HP).