KMD går til modangreb - kræver erstatning af ATP

Topchefen i KMD, Eva Berneke, kræver en erstatning fra ATP. Det sker, efter ATP tidligere i dag fyrede KMD som leverandør af et IT-system til Udbetaling Danmark.

Eva Berneke, adm. direktør i KMD. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

KMD retter nu et modangreb mod pensionsgiganten ATP.

Direktøren i KMD, Eva Berneke, vil kræve en erstatning, efter ATP tidligere tirsdag fyrede KMD som leverandør af et stort it-system til udbetaling af pension. Det skriver Finans.dk.

Udmeldingen fremgår ifølge mediet af et brev, som KMD-topchefen har udsendt til landets borgmestre og kommunaldirektører. Heri skriver Eva Berneke, at hun ikke mener, at ATP overhovedet har ret til at fyre KMD som leverandør.

»Da ATP ophæver aftalen, agter KMD at nedlægge et selvstændigt erstatningskrav over for ATP til dækning af KMD’s tab,« står der angiveligt i brevet.

Sagen eskalerede tirsdag, da Udbetaling Danmark, som hører under ATP rev sin kontrakt med den danske IT-gigant i stykker oven på gentagne forsinkelser uden udsigt til at finde en løsning. Samtidig trak ATP IT-selskabet i retten, hvor de kræver, at KMD skal betale et trecifret beløb i erstatning for de mange forsinkelser. Ifølge TV2 er kravet i omegnen af 800 millioner kroner.

KMD skulle have stået for leveringen af et nyt it-system, der skal udbetale pension til 1,3 millioner førtids- og folkepensionister. Men allerede nu er der udsigt til en forsinkelse på mindst 15 måneder.

De månedlige udbetalinger til landets 1,3 millioner folke- og førtidspensionister vil fortsat komme til tiden. Det eksisterende pensionssystem fungerer, indtil det udskiftes med et nyt, skriver Ritzau.