KMD-chef: Det her opkøb er en milepæl

KMD køber den norske IT-koncern Banqsoft, der beskæftiger sig med software til den finansielle sektor.

Eva Berneke er topchef for KMD, Danmarks største privatejede IT-selskab, og hun mener, at KMD har opnået en milepæl med opkøbet af Banqsoft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Danmarks største IT-virksomhed KMD tager nu seriøse skridt i planerne om at udvide. De køber nu det store norske IT-firma, Banqsoft, der beskæftiger 141 medarbejdere i hele Norden og Polen. Firmaet har hovedsæde i Norge.

»For KMD er opkøbet en milepæl. Vi har gennem en længere periode både organisk og via opkøb styrket vores danske forretning. Nu tager vi det første større internationale skridt. Banqsoft er en virksomhed i vækst og giver os en god Skandinavisk tilstedeværelse. Samtidig får vi tilført dygtige kompetencer inden for den finansielle sektor, hvor vi har ambitioner om at vokse«, siger KMD's adm. direktør, Eva Berneke i en pressemeddelelse.

Banqsoft’s største ejerandel lå tidligere hos den nordiske kapitalfond Verdane Capital, men nu overtager KMD altså firmaet. Banqsoft bliver et datterselskab under KMD og beholder altså navnet.

»Det er en utrolig spændende tid, vi går i møde. KMD hører til blandt de store solide aktører i Danmark, og Banqsoft kan bidrage med et nordisk erhvervsrettet perspektiv. Vi er stolte over, at KMD ser os som et strategisk vigtigt element i en større international rolle. Vi glæder os til at komme i gang med samarbejdet med vores nye danske kolleger,« siger Johnny Rindahl, topchef i Banqsoft.

Banqsofts laver primært softwareløsninger til effektiv styring af porteføljer i forbindelse med lån, leasing, engrosvirksomhed, bilparker og konti for finansieringsvirksomheder og banker.