Klumme: Hold dig langt væk fra Cirkus-Kasi

Private investorer bør holde sig langt væk fra Jesper »Kasi« Nielsen og hans gyldne løfter.

Simon Bendtsen, souschef på Berlingske Business. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Fra den ene dag til den anden er den omvandrende varmluftsballon Jesper »Kasi« Nielsen blevet milliardær.

Men det er ikke sket ved en uventet lottogevinst eller ved et salg af en virksomhed. Nej, det drejer sig udelukkende om akrobatisk talgymnastik hos den kontroversielle erhvervsmand.

I sidste uge opskrev Jesper »Kasi« Nielsen værdien i sit holdingselskab med halvanden milliard kroner. Årsagen til den anselige opskrivning af værdien skyldes ifølge Kasi-Jesper en »positiv udvikling« i selskabsstrukturen, som det luftigt blev udlagt.

Ifølge Jesper Nielsen dækker den positive udvikling over, at han skulle være snublende tæt på en sejr over smykkevirksomheden Pandora i en årelang strid om en omdiskuteret earn-out-aftale. Tvisten er i øjeblikket under behandling ved voldgift, eftersom Pandora mener at skylde Jesper Nielsen lige præcis nul kroner, mens familien Nielsen har opgjort sit tilgodehavende til mere end to mia. kroner.

Der er dog intet sagligt belæg for at hævde, at Jesper Kasi Nielsen er blevet milliardær i løbet af natten, slår konkursadvokaten Boris Frederiksen fast over for erhvervsmediet Finans.dk.

Han blev i 2017 kurator i familien Nielsens fallerede holdingselskab, Dojajean Holding, og det er ham, der som repræsentant for kreditorerne i familien Nielsens selskab de facto repræsenterer Kasi-Jesper i slagsmålet mod Pandora. Og herfra er meldingen klar:

»Jesper Nielsen har ikke fået nogen aktuel viden om forhold i Dojajean eller Kasi, som sagligt kan begrunde en opskrivning af værdierne i hans holdingselskab,« siger Boris Frederiksen til Finans.dk

Samtidig gentog Pandora i sidste uge, at selskabet fortsat har hensat nul kroner til sagen mod Jesper Nielsen. Som børsnoteret selskab ville selskabet være forpligtiget til at oplyse eventuelle tab af beløb i den størrelsesorden, Jesper Nielsen har opgjort kravet til, til markedet.

I sidste uge meddelte Jesper »Kasi« Nielsen, at han opjusterede værdien af sit holdingselskab med halvanden milliarder kroner. Det synes dog fortsat uklart, hvad der ligger til grund for den pludselige optimisme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen.

I snart 15 år har Jesper »Kasi« Nielsen turneret som den frække og dygtige entreprenør i offentligheden. Virkeligheden er dog, at fiaskoerne for længst har overhalet den ene store succes i Kasi-Jespers virke: Opbygningen af Pandora på det tyske marked.

Siden har han efterladt ubetalte millionregninger hos Brøndby I.F og håndboldklubben Rhein-Neckar Löwen, skabt smykkefuseren Endless og siden Amazing Jewelry, der godt nok lever endnu, men formentlig på lånt tid: Tre år efter sin fødsel har verden endnu til gode at se en rentabel Amazing-butik.

For så vidt kunne omverdenen vælge at trække på skuldrene af Jesper Nielsens stunts, men faktum er, at stadig flere mennesker synes draget af erhvervsmandens tomme garantier.

Siden årsskiftet har erhvervsmanden lanceret en offentlig kampagne, hvor det har været muligt at købe andele i den fordring, som Jesper Nielsen og hans familie mener at have til gode hos smykkegiganten Pandora. Familien har allerede fået mere end 20 millioner kroner ind ved at sælge andele i fordringen, og kampagnen fik nyt liv i sidste uge, da Jesper »Kasi« Nielsen – ansporet af sin opjustering – satte nye andele til salg.

Hos Aktieporteføljen, en Facebook-gruppe, hvor titusindvis af glade amatørerinvestorer diskuterer aktier, splitter væddemålet brugerne. En lang række – hundredvis ifølge Berlingskes optælling – synes umiddelbart tiltrukket af Jesper »Kasi« Nielsens tilbud, mens størstedelen af brugerne dog – på linje med eksempelvis Forbrugerrådet – advarer mod at kaste penge efter tvisten.

»Jeg vil ikke røre det der med en ildtang,« skriver en bruger i gruppen eksempelvis.

Den vurdering bør enhver fornuftig privat investor tilslutte sig.

Simon Bendtsen er souschef på Berlingske Business