Kløgtig brug af IT halter i dansk erhvervsliv

Navnlig bestyrelserne kan blive meget bedre til at bruge teknologien og få større udbytte af den, viser analyse.

De teknologiske muligheder udnyttes ikke godt nok i dansk erhvervsliv, fremgår det af en ny undersøgelse. Foto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om ingen virksomheder i dag kan leve uden IT, bliver teknologien slet ikke udnyttet til det, den kan. Halvdelen af danske virksomheders bestyrelser er ikke gode nok til at bruge de strategiske muligheder i IT.

Sådan svarer 100 danske IT-direktører og IT-chefer i en analyse, som Analyse Danmark har foretaget for Danske IT-Advokater. Danske IT-Advokater er brancheorganisation for advokater i Danmark, der i væsentligt omfang beskæftiger sig med IT og tele.

Plads til forbedring

Kun 50 procent kalder IT-brugen i bestyrelserne god eller meget god, mens syv procent finder den direkte dårlig eller meget dårlig. Samtidig vurderer 23 procent, at deres virksomhed er ringe til at udnytte teknologiens muligheder. 59 procent mener sig »i nogen grad« klar, mens kun 18 procent »i høj grad« er klar. 43 procent mener, at IT ikke prioriteres højt i virksomhedens samlede strategi, mens 46 procent mener, at teknologien prioriteres, 11 procent finder, at den prioriteres meget højt.

Den tidligere koncerndirektør for COOP og Carlsberg, Flemming Lindeløv, som i dag er bestyrelsesformand i Deltaq, genkender billedet.

»Det er ikke nok bare at have dygtige mennesker i en bestyrelse. Fordi den informationsteknologiske udvikling går utroligt stærkt, er IT et område, hvor den særligt let kan komme til udtryk, og hvor der således hele tiden er brug for at sikre, at man har de rette og opdaterede kompetencer,« siger han.

Han er en blandt fem talere på Danske IT-Advokaters konference »Topledelsens teknologiske forspring« på Tivoli Hotel torsdag. Her kommer også topchef i Alectia, den tidligere Microsoft-direktør Jens Moberg, og den nyudnævnte direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen, for at skærpe fokus på IT-brugen.