Klimaforandringer i finansverdenens søgelys

Klimatopmødet, COP21, starter mandag i Paris, hvor verdens ledere i samlet flok skal komme frem til løsninger på klimaproblemerne. Politikerne i Paris er dog ikke de eneste, der har fokus på klimaet.

Foto: MARK RALSTON. Miljøaktivister i Los Angeles demonstrerer før Klimatopmødet, COP 15, i Paris.
Læs mere
Fold sammen

Den finansielle sektor reflekterer således i højere og højere grad omkring klimaet, når der bliver investeret langsigtet, hvor særligt øget risiko er i fokus.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, har for nyligt udgivet en analyse, hvor der bliver set på risikoen som global opvarmning udgør for investorer. Særligt flere reguleringer udgør en risiko, hvor investorerne kan ligge inde med såkaldte stranded assets, som kul, der på grund af reguleringerne falder i værdi.

Det er dog ikke kun politikerne, der har en rolle at spille i kampen for klimaet, hvis man spørger storbanken Nordea.

- Den finansielle sektors rolle i håndteringen af dette problem er enorm. 80 pct. af de penge, der er brug for i omstillingen til en mere bæredygtig, skal komme fra den finansielle sektor. Derfor mener jeg, at der kun for alvor vil ske noget på området, hvis man efter COP21 får den finansielle sektor til at engagere sig, siger Sasja Beslik, der er chef for ansvarlige investeringer i Nordeam, til Jyllands-Posten Erhverv.