Klaus Rifbjerg sætter sommerhuset til salg

Den danske forfatters sommerhuse - for faktisk er der to - ligger på toppen af en klit, og grunden leder direkte ned ned til Vesterhavet. Pris: 10 millioner kroner.

Klaus Rifbjerg fotograferet foran sommerhuset i 2007. Nu er huset sat til salg for 10 millioner kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Palle Hedemann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 80-årige danske forfatter Klaus Rifbjerg er kommet i Kandestederne, siden han var barn, men nu er sommerhuset med den spektakulære beliggenhed sat til salg.

På ejendomsmægleren Vedel og Coldings hjemmeside er prisen sat til 10 millioner kroner. For det får man ikke bare et, men to huse. Hovedhuset ligger på toppen af klitten med 180 grader udsigt over Vesterhavet og rummer soveværelse, køkken, bad, indhegnet solgård og en overetage med et stort soveværelse.

Annekset lidt derfra er bygget af arkitekt Alfred Hansen og Klaus Rifbjerg har angiveligt brugt det som skrivestue. Tilbygningen består af et stort arbejdsværelse med glasvæg, en overetage med en soveplads samt en kælder med vaskerum, vinkælder og baderum.

Se huset hos ejendomsmægleren her

I alt er der 100 kvadratmeter boligareal, mens grunden, der går helt ned til vandet er på 25.650 kvadratmeter og delvist omfattet af klitfredning. På den ikke-beskyttede del af grunden er der tilladelse til at opføre en sommerbolig på 140 kvadratmeter.

Siden debuten Under vejr med mig selv i 1956 har Klaus Rifbjerg udfoldet et mangfoldigt forfatterskab, der spænder over stort set alle genrer. Blandt de bedst kendte udgivelser er stadig romanen Den kroniske Uskyld fra 1958.

Det fremgår ikke, hvorfor sommerhuset er sat til salg.