Klar til opkøb i Danmark

Spændende dansk software er lige noget for Opera, som ikke nåede at få fingrene i de mange Nokia-folk, som blev fyret for et par år siden.

Den norske softwareproducent Opera har stor succes på især mobiltelefoner af alle slags. Lars Boilesen er dansk topchef siden 2010. Han er på besøg i Danmark og beretter om succeshistorien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg vil ikke bruge 100 millioner dollar på at bygge et dansk selskab op, men hvis man kunne finde et coolt softwareselskab i Danmark, som kan gøres globalt, så kan jeg lovet, at jeg er der og gerne slår til.«

Lars Boilesen, topchef for det norske softwareselskab Opera, har tidligere været på jagt i sit hjemland, som han forlod, da han i 1997 flyttede til Norge.

Det var senest, da den finske mobilgigant Nokia i 2011 valgte at skrotte al sin egen software og lægge alle sine æg i Microsofts kurv og skifte til Windows. Det kostede Nokias store udviklingscenter i København med omkring 1.000 udviklere og ingeniører livet.

»Om vi er interesseret? Absolut!« sagde Lars Boilesen dengang til Berlingske.

Opera forhandlede med lederen af et af Nokias udviklerhold, men da han valgte et andet job, faldt aftalen til jorden. Det ærgrer Lars Boilesen sig stadig over i dag.

»Nokia havde et stærkt hold med en dygtig leder, men han valgte desværre et andet spændende selskab. Det var ærgerligt, for vi kunne have haft et spændende udviklermiljø i Danmark i dag. Men måske findes der et dansk sofwareselskab, som laver noget unikt. Så er jeg bestemt åben for at se på det danske marked, selv om Opera på PC aldrig har været stor i Danmark, hvorimod mange flere bruger Opera på mobiltelefonen. Vi kan levere og drive en masse trafik til – og hvis det ikke fungerer, så stopper det bare igen efter et par uger, for vi skal bevare skarpheden. Det er heldigvis blevet meget lettere med, hvad vi laver i dag, i forhold til, hvad Opera lavede, da jeg tog over i 2010,« siger Lars Boilesen.