Klar til børsen: DONG værdisat til over 100 mia. kr.

DONG Energy har netop udsendt sit prospekt, hvor energiselskabet bliver værdisat til mellem 83,5 og 106,5 mia. kr. Dermed bliver energiselskabet den største børsnotering på den danske børs nogensinde.

DONGs topchef Henrik Poulsen har sammen med resten af DONG netop sendt selskabets længe ventede børsprospekt på gaden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DONG Energy går på børsen d. 9. juni. Det står klart, efter at selskabet netop har udsendt sit prospekt for børsnoteringen. I prospektet er DONG værdisat til mellem 83,5 og 106,5 mia. kr., og energiselskabet oplyser, at der vil blive solgt 17,4 pct. af aktierne.

Med en pris, der altså kan nå op over 100 mia. kr., står det nu klart, at værdien af DONG Energy er steget voldsomt siden kapitaludvidelsen for lidt over to år siden. Inden kapitaludvidelsen blev DONG værdisat til 31,5 mia. kr., hvilket steg til 44,5 mia. kr., efter en række nye aktionærer skød frisk kapital i selskabet.

Særligt kontroversiel var investeringsbanken Goldman Sachs indtræden i DONG Energy. Hvis DONG ender med sin højeste børspris i det indikative interval, vil afkastet for amerikanerne være 137 pct. Ender DONG i den lave ende - altså på 83,5 - vil afkastet være på 87,4 pct. Begge dele må siges at være mere end godkendt for 27 måneders ejerskab.

Prisintervallet, som nu er sat for DONG, er dog en smule fra nogle af de estimater, som emissionsbankerne bag DONG kom med op til prospektudsendelsen. Blandt andet vurderede den norske investeringsbank ABG Sundal Collier, at DONG kunne være helt op til 120 mia. kr. værd.

Hovedaktionæren i form af den danske stat beholder aktiemajoriteten ved børsnoteringen. Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) udtaler:

»Børsnoteringen er en vigtig milepæl i udviklingen af DONG Energy. Selskabet har udviklet sig fra primært at være en dansk forsyningsvirksomhed til at blive et voksende internationalt selskab med en ledende position inden for havvind. DONG Energy er velplaceret til at udbygge sin position som en stor dansk virksomhed Jeg synes, at der er grund til at anerkende bestyrelsen, ledelsen og medarbejderne for deres hårde arbejde med at udvikle selskabet,« siger ministeren.