Klar til at udforske Grønland

Mineaftale er nu på plads, så nye efterforskningsmål i Grønland kan udses.

Det grønlandske mineefterforskningsselskab NunaMinerals har indgået aftale med Rio Tinto Mining and Exploration med det formål at udforske Grønlands minepotentiale.

Kombinationen af NunaMinerals' lokalkendskab og kompetencer samt Rio Tintos kompetencer og erfaring skaber en slagkraftig efterforskningsenhed i et af de sidste underefterforskede områder i verden, mener NunaMinerals bestyrelsesformand.

»NunaMinerals styrke er at identificere nye efterforskningsmål i Grønland, og vort personale har bevist sine evner ved igennem mange år at fremskaffe fremragende resultater i vores græsrodsefterforskning. Alliancen vil fokusere på græsrodsprojekter, som har mulighed for at blive en del af Rio Tintos efterforskningsportefølje. Jeg er overbevist om, at alliancens aktiviteter vil øge Grønlands ressourcebase, og at vores aktionærer vil nyde frugterne af vore præstationer i de kommende år,« siger Anton Christoffersen, bestyrelsesformand i NunaMinerals.

NunaMinerals ejes 43,2 procent af Grønlands Hjemmestyre, 20,1 procent af Rudersdal A/S, 17,9 procent af Lønmodtagernes Dyrtidsfond og 18,8 procent af ca. 1200 investorer.

Ritzau