Klar sejr til Nørrebro Bryghus over 3F

Konflikt. Efter flere måneders blokade er det nu endelig lykkedes Nørrebro Bryghus at få ophævet konflikten med 3F på deres bryggeri i Hedehusene, så mikrobryggeriets øl igen kan komme ud i de danske detailkæder. En udvikling der vidner om et klart nederlag til fagforeningen.

I går lykkedes det for Nørrebro Bryghus at få ophævet konflikten, som 3F gennem flere måneder har rettet mod virksomhedens bryggeri i Hedehusene.

Konflikten mod bryggeriets restaurant i København fortsætter imidlertid for uformindsket styrke.

Bryggeriet og flere arbejdsmarkedsforskere peger dog på, at den nye aftale mellem 3F og virksomheden er en klar sejr for Nørrebro Bryghus.

Bryggeriet har nemlig længe forsøgt at få 3F til at acceptere en tiltrædelsesaftale for de fire ansatte på bryggeriet i Hedehusene, så man igen kan få sine flaskeøl sendt ud i Coop’s butikker.

- Det er en meget lille gruppe, den nye aftale gælder for. Vi har 50 ansatte i restauranten, og de nægter fortsat at blive en del af 3F. Så for os er det en stor sejr, da konflikten på bryggeriet var langt dyrere for os en de blokader, der er rettet mod restauranten, siger direktøren for Nørrebro Bryghus, Hans Henrik Gram.

Et nederlag til 3FArbejdsmarkedsforsker Dorthe Pedersen fra Copenhagen Business School understreger over for ErhvervsBladet, at sagens nye drejning ikke kan tolkes som andet end et nederlag for 3F.

- Udviklingen vidner om metaltræthed for fagforbundet. Det tyder på, at de ikke har kunnet legitimere at føre konflikten videre og derfor blot har været interesserede i at slippe væk med skindet på næsen, siger arbejdsmarkedsforsker.

Professor Henning Jørgensen fra Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Ålborg Universitet peger på, at 3F har haft interesser i at afslutte konflikten, fordi det er meget krævende at opretholde en månedlang konflikt.

- For et fagforbund er der stor omkostninger forbundet ved at køre en konflikt over flere måneder, for man skal trods alt have folk organiseret til at fastholde blokader og lignende, siger han.