Klage over Mols-Liniens børsexit sendt videre i systemet

Det bliver ikke Finanstilsynet, der skal tage stilling til, om det er i orden, at fondsbørsen i København, Nasdaq, har godkendt en afnotering af rederiet Mols-Linien.

Det er Foreningen af Mols-Liniens Småaktionærer, der har klaget over beslutningen, som blev taget i slutningen af februar. Men da Finanstilsynet rent juridisk ikke har kompetence til at behandle klagen, bliver den nu affejet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver ikke Finanstilsynet, der skal tage stilling til, om det er i orden, at fondsbørsen i København, Nasdaq, har godkendt en afnotering af rederiet Mols-Linien.

Det er Foreningen af Mols-Liniens Småaktionærer, der har klaget over beslutningen, som blev taget i slutningen af februar. Men da Finanstilsynet rent juridisk ikke har kompetence til at behandle klagen, bliver den nu affejet.

- Selskabet kan nu oplyse, at Finanstilsynet den 16. marts 2016 har truffet afgørelse om, at klagen ikke vil blive behandlet af Finanstilsynet, idet Finanstilsynet ikke er tillagt kompetence hertil i henhold til lov om værdipapirhandel eller regler udstedt i medfør heraf, skriver Mols-Linien i en meddelelse til fondsbørsen.

Mols-Linien oplyser, at klagen nu er blevet sendt videre til Erhvervsankenævnet, der nu skal tage stilling til sagen.

Baggrunden for sagen er utilfredshed over, at Mols-Liniens hovedaktionær, kapitalfonden Polaris, der ejer omkring 80 pct. af aktierne, har fået sin beslutning godkendt.

- Vi har læst afgørelsens præmisser, og vi er stadig uforstående, og det samme er flere advokater, vi har talt med. Det er en mærkelig afgørelse og en ny praksis.

- Tidligere krævede det 90 pct. af aktiekapitalen at afnotere et selskab, men nu er der åbnet op for, at man kan afnotere med mindre, sagde Thomas Tang, formand for Foreningen af Mols-Liniens Småaktionærer, til Ritzau Finans i sidste uge.

Og foreningen mener desuden ikke, at de mindre aktionærer bliver tilgodeset ved en afnotering. Det begrundede Thomas Tang med, at Mols-Linien-aktien er faldet tungt, siden beslutningen om afnoteringen blev offentliggjort.

- Det anden afgørende punkt i forhold til vores klage er, om en afnotering er til væsentlig skade for aktionærerne. Vi har fortsat svært ved at se, at det ikke skulle være det, og vi kan jo også se, at børsværdien faldt med omkring 600 mio. kr. i dagene efter afgørelsen, sagde Thomas Tang, der selv ejer aktier i Mols-Linien, i sidste uge.

Fondsbørsen i København har oplyst, at Mols-Linien har sidste handelsdag 21. april.