Kirkbi risikerer millionkrav i plagiatsag

Foto: Linda Kastrup.
Læs mere
Fold sammen

Direktør fra H.C. Andersen Adventure Tower, HCAAT, Kurt Immanuel Pedersen, har tidligere anmeldt Kirkbi og Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen for plagiat af sit højhusprojekt i Københavns Nordhavn.

Nu følger han politianmeldelsen op med en erstatningssag, der kan løbe op i et tocifret millionbeløb.

Det skriver Børsen.

Kurt Immanuel Kristiansen mener, at de politianmeldte personer har misbrugt fortrolige informationer om direktørens planlagte milliardprojekt Nordhavn, som går under navnet H.C. Andersens Adventure Tower.

- Deres handlinger kan være særdeles skadelige for HCAAT-projektet, som samlet omfatter en investering på op til 6,5 mia. kr., der skal skaffes fra større eksterne investorer. Derfor har vi politianmeldt Kirkbi og Great Northern, og vi forbeholder os ret til efterfølgende at kræve erstatning for eventuelle tab for krænkelser af vores rettigheder, siger Kurt Immanuel Pedersen til Børsen.

De politianmeldte afviser alle påstande om plagiatsagen.

- Vi folder os ikke til et spørgsmål om erstatningskrav, fordi vi - som sagt - mener, at beskyldningerne er uden hold i virkeligheden, siger Kirkbis kommunikationschef, Ulla Lundhus, til Børsen.

Kurt Immanuel Pedersen har ikke taget stilling til, hvor stort et erstatningsbeløb han vil kræve, da det blandt andet afhænger af udfaldet af politianmeldelsen.

/ritzau/FINANS